ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

5 Δεκεμβρίου 2020

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Στο «πόδι» τα Χανιά – Αλβανικά σκυλιά ζήτησαν χώρο για να διδάξουν την γλώσσα τους

1 min read

Αναλυτικότερα και σύμφωνα με πληροφορίες του Flashnews.gr, όλα ξεκίνησαν όταν εμφανίστηκαν στον Δήμο Καντάνου – Σελίνου κάποιοι εκπρόσωποι ενός αλβανικού συλλόγου Χανίων και ζήτησαν την παραχώρηση σχολικού κτιρίου προκειμένου να γίνονται μαθήματα αλβανικής γλώσσας τα Σαββατοκύριακα σε παιδιά αλλά και ενήλικους.
Μάλιστα ισχυρίστηκαν πως έχουν τις προφορικές εγκρίσεις της Αντιπεριφέρειας Χανίων και της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης.
Στην συνέχεια συνεδρίασε η Σχολική Επιτροπή του Δήμου και ενέκρινε το αίτημα παραχωρώντας το κτίριο του Γυμνασίου Παλαιόχωρας για την διενέργεια μαθημάτων κάθε Σαββατοκύριακο από τις 17:00 έως τις 19:00.
Όμως ακολούθησαν τα εγκαίνια και οι αποκαλύψεις για την επίμαχη εθνικιστική μπλούζα παρουσία του αναπληρωτή πρέσβη της Αλβανίας και έτσι τις προηγούμενες ημέρες συνεδρίασε η μαθητική κοινότητα της περιοχής, με την συμμετοχή εκπροσώπων των μαθητικών συμβουλίων, των εκπαιδευτικών και των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, θεωρώντας πως το συγκεκριμένο περιστατικό αποτελούσε «κατάχρηση φιλοξενίας» κατατέθηκε αίτημα προς τον Δήμο να αρθεί η παραχώρηση του σχολικού κτιρίου για τα μαθήματα αλβανικών έως ότου γίνουν μια σειρά ελέγχων που να αφορούν:
Στην νομιμότητα του αλβανικού συλλόγου.
Στο αν υπάρχουν πράγματι οι εγκρίσεις από τους αρμόδιους φορείς.
Στο αν οι εκπαιδευτικοί που θα διδάσκουν την αλβανική γλώσσα έχουν τις αναγκαίες άδειες
Στο αν η σχολική ύλη που θα διδάσκεται είναι στο πλαίσιο των ελληνικών νόμων.
Όπως αποφασίστηκε, αφού εξασφαλισθούν τα παραπάνω μπορεί να ξανασυνεδριάσει η Σχολική Επιτροπή του Δήμου και να παραχωρήσει το σχολικό κτίριο.

Σε αντίθετη περίπτωση – εάν δοθούν κλειδιά σχολικού κτιρίου – θα υποβληθούν μηνύσεις.

Να σημειωθεί πως η ιστοσελίδα albanians.gr που απευθύνεται στους αλβανικής καταγωγής οι οποίοι ζουν στην Ελλάδα, σε σχετικό της άρθρο υπο τον τίτλο «Αλβανικό Σχολείο στα Χανιά Να διεκδικούμε χωρίς να προκαλούμε» καταδικάζει την εμφάνιση του μαθητή με την επίμαχη μπλούζα γράφοντας χαρακτηριστικά:
«Οι διοργανωτές τέτοιων εκδηλώσεων θα πρέπει να προσέχουν περισσότερο. Να διεκδικούμε τα δικαιώματα μας αλλά χωρίς να προκαλούμε. Οι μετανάστες που ζούμε στην Ελλάδα έχουμε δικαιώματα αλλά και υποχρεώσεις. Όπως έχουμε δικαίωμα να μάθουν τα παιδιά μας την Αλβανική γλώσσα , έτσι και έχουμε την υποχρέωση να σεβόμαστε την Ελλάδα και να μην προκαλούμε με εθνικιστικές πράξεις.
Οι Αλβανοί μετανάστες θα πρέπει να γίνουμε η γέφυρα που ενώνει τους δυο λαούς. Και κυρίως μην ποτίζουμε τα παιδιά μας με το δηλητήριο του εθνικισμού.»

ΑΝ5  ΑΝ6

Πηγή: Flashnews.gr

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © All rights reserved. Newskamatero.eu