Τρ. Δεκ 1st, 2020

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Στο μικροσκόπιο των Σκοπιανών τα ελληνικά σχολικά βιβλία

1 min read

Η Συμφωνία των Πρεσπών περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και αλλαγές στα σχολικά βιβλία και των δύο χωρών προς αποφυγή των αλυτρωτικών αναφορών. Για τον λόγο αυτό έχει συσταθεί και έχει συνεδριάσει ήδη μία φορά Μεικτή Διεπιστημονική Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων Ελλάδας- ΠΓΜΔ.

Η Ελληνική πλευρά παρά το γεγονός ότι έχει διαβεβαιώσει ότι η άλλη πλευρά δεν έχει καμία αξίωση ως προς αυτό το ζήτημα, είναι γνωστό ότι στα ελληνικά σχολικά εγχειρίδια υπάρχουν εκτενείς αναφορές στο Μακεδονικό. Κυρίως στο βιβλίο της Ιστορίας της Γ΄ γυμνασίου αλλά και αυτό της ΣΤ΄ δημοτικού, όπου υπάρχουν κεφάλαια τόσο για τους Βαλκανικούς πολέμους, όσο και για το Μακεδονικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η άλλη πλευρά μέχρι στιγμής έχει διατυπώσει την ένσταση της για κάποιους σχολικούς χάρτες που υπάρχουν στα βιβλία.

Τα παραπάνω έχουν προκαλέσει ενστάσεις και η πρώτη προσφυγή στο ΣτΕ από οργανώσεις που αντιτίθενται στην Συμφωνία των Πρεσπών είναι γεγονός. Ζητούν την ακύρωση της συγκρότησης της συγκεκριμένης επιτροπής που θα εργαστεί ώστε να γίνουν οι αλλαγές στα σχολικά βιβλία και των δύο χωρών.

ΠΗΓΗ: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

Δημοσίευση στα Social Media

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

Copyright © All rights reserved. | Newskamatero by Newskamatero.