ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
25 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Στο μικροσκόπιο ΕΛ.ΑΣ. και ΕΥΠ οι πυροβολισμοί στο Πασαλιμάνι – Πολιτικά κίνητρα ή ξεκαθάρισμα δουλεμπόρων

1 min read

Πυροβολισμοί στο Πασαλιμάνι: Μία «κατασκοπευτική» έρευνα εξελίσσεται πίσω από τη δολοφονική και… επιτηδευμένη επίθεση εναντίον δύο αδερφών από την Τουρκία, κουρδικής καταγωγής, το βράδυ της 6ης Σεπτεμβρίου 2021 στην Ακτή Μουτσοπούλου στο Πασαλιμάνι.

Τα δύο αδέρφια, 26 και 22 χρόνων, που πυροβολήθηκαν από έναν νεαρό, στα πόδια, μαζί με τους δύο φίλους τους που είχαν έρθει πριν από 5 μήνες στην Ελλάδα ζητώντας πολιτικό άσυλο, φέρεται να είναι μέλη του HDP, του Δημοκρατικού Κόμματος των Λαών στην Τουρκία. Η εικόνα του δράστη έχει καταγραφεί σε κάμερες ασφαλείας της περιοχής πριν και μετά την επίθεση εναντίον των δύο ανδρών, με αστυνομικούς και στελέχη της ΕΥΠ να αναζητούν πληροφορίες για τον εντοπισμό και τη σύλληψή του. Ο συγκεκριμένος άνδρας, σύμφωνα με αρμόδιες πηγές, φέρεται να είχε ευκαιρία να εξοντώσει τα θύματά του, αλλά σκόπιμα προέβη στον «παραδειγματικό» πυροβολισμό τους στα κάτω άκρα.

Έρευνες

Την υπόθεση χειρίζεται με διακριτικότητα και η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, εξετάζοντας αν πίσω από την επίθεση κρύβονται πολιτικά κίνητρα με τη δράση πρακτόρων της ΜΙΤ στην Ελλάδα ή πρόκειται για ξεκαθάρισμα λογαριασμών που σχετίζονται με προστριβές που έχουν προέλθει από τη διακίνηση παράτυπων μεταναστών στη χώρα μας. Αν δηλαδή τα θύματα αποτελούσαν μέλη κυκλώματος δουλεμπόρων ή δεν είχαν ξοφλήσει τις οφειλές τους προς μέλη τέτοιων κυκλωμάτων που τους είχαν φέρει στην Ελλάδα. Από τις πληροφορίες που έχουν συλλέξει τα στελέχη της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πειραιά, που χειρίζονται την υπόθεση για τον εντοπισμό του δράση, διαπίστωσαν ότι τα θύματα αλλά και οι δύο φίλοι τους διέμεναν σε ένα άνετο διαμέρισμα στην περιοχή του Πειραιά, χωρίς να εργάζονται. Ο ένας από τους συμπατριώτες τους, με τον οποίο διέμεναν μαζί, έχει φυλακιστεί στην Τουρκία για την πολιτική του δράση στο HDP, ενώ εκκρεμεί σε βάρος του και άλλη απόφαση φυλάκισης, όπως είπε στους αστυνομικούς και γι’ αυτό διέφυγε από τη χώρα του, προκειμένου να αποφύγει τη σύλληψή του και την ενδεχόμενη εξόντωσή του. Από τη συνέχιση της έρευνας προέκυψε ότι τα δύο θύματα της επίθεσης και οι δύο φίλοι τους είναι μέλη του αριστερού πολιτικού κόμματος της Τουρκίας. Ενα από τα θύματα, σύμφωνα με αρμόδιες πηγές, είχε εντοπιστεί από στελέχη της ΕΥΠ στην περιοχή του Εβρου και είχε εξεταστεί για τη δράση του στο Δημοκρατικό Κόμμα των Λαών, αλλά και για πιθανή συμμετοχή του σε κυκλώματα διακίνησης παράτυπων μεταναστών. Είχε πιστοποιηθεί η εμπλοκή του στο πολιτικό κόμμα, όχι όμως ξεκάθαρα και παράνομη δραστηριότητα.

«Συμβόλαιο» από Τουρκία

  • Τα δύο αδέρφια-θύματα είχαν ο ένας δύο τραύματα στα πόδια και ο άλλος ένα, επίσης στο κάτω άκρο, από πιστόλι των 7,65 χιλιοστών, και νοσηλεύονται στο Αττικό Νοσοκομείο. Οι αστυνομικοί που χειρίζονται την υπόθεση τους επισκέφθηκαν με μεταφραστή, ωστόσο εκείνοι εμφανίστηκαν επιφυλακτικοί και αρνητικοί να απαντήσουν στις ερωτήσεις τους για τα πιθανά κίνητρα, τυχόν διαφορές τους και τον δράστη.

Το κίνητρο της «μηνυματικής» επίθεσης εναντίον τους, σύμφωνα με τις αστυνομικές εκτιμήσεις, φαίνεται να προέρχεται σε μεγαλύτερο ποσοστό από την Τουρκία. Η εικόνα του δράστη που έχουν στην κατοχή τους οι αστυνομικοί, όταν έφευγε πεζός από το σημείο της επίθεσης, δείχνει πως και εκείνος φαίνεται να προέρχεται από τη γειτονική χώρα. Από τη στιγμή που τα δύο θύματα δεν εμφανίζονται πρόθυμα να βοηθήσουν τις έρευνες, οι αστυνομικοί έχουν επικεντρωθεί στον εντοπισμό του δράστη. Ο ένοπλος ήταν νεαρός, γεροδεμένος, ύψος 1,75 μ. περίπου, φορούσε μαύρη μάσκα, γυαλιά ηλίου, καπέλο, άσπρη ριγέ μπλούζα και μπλε παντελόνι.

Γι’ αυτό τον λόγο έχουν αναπτύξει και ενισχύσει το πληροφοριακό δίκτυο, σε σημεία συγκέντρωσης ατόμων από την Τουρκία, κουρδικής καταγωγής, αναζητώντας μαρτυρίες για τον δράστη της απόπειρας δολοφονίας. Στο ίδιο πλαίσιο αλλά σε ειδικότερα πεδία την υπόθεση ερευνούν και τα στελέχη της ΕΥΠ αναφορικά με τις κινήσεις των θυμάτων στη χώρα μας και τον βαθμό της πολιτικής τους δράσης στην Τουρκία.

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.