ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
28 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Στο μάτι της εφορίας τα Airbnb – Εφοριακοί κλείνουν δωμάτια και «παγιδεύουν» τους ιδιοκτήτες

1 min read

Στο στόχαστρο των ελεγκτών της ΑΑΔΕ βρίσκονται όσοι διαθέτουν τις κατοικίες τους μέσω βραχυχρόνιων μισθώσεων τύπου Airbnb, καθώς δεν έχουν δηλωθεί ακόμα όλα τα ακίνητα αυτού του τύπου στη σχετική πλατφόρμα του υπουργείου Οικονομικών.

Οπως διαπίστωσε η Αρχή ύστερα από σχετικούς ελέγχους που διενήργησε για την φοροδιαφυγή, οικειοθελώς συμμορφώθηκε το 76% σε πλήθος 50 υποθέσεων, με τους φορολογουμένους να δηλώνουν εισοδήματα από βραχυχρόνιες μισθώσεις ακινήτων συνολικού ποσού 882.443 ευρώ.

Από τα στοιχεία αυτά προέκυψε ότι 38 ιδιοκτήτες ακινήτων δεν είχαν δηλώσει μέσο εισόδημα 23.222 ευρώ από βραχυχρόνιες μισθώσεις.

Πώς διαπιστώνουν οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ τις παρανομίες

-Οι εφοριακοί έχουν ξεκινήσει διαδικασίες εντοπισμού περιπτώσεων φοροδιαφυγής, ακολουθώντας την τακτική που εφαρμόζουν και σε καταστήματα τουριστικών περιοχών,δηλαδή παριστάνουν οι ίδιοι τους πελάτες.

-Κλείνουν ένα δωμάτιο για μία-δύο ημέρες και εν συνεχεία , πραγματοποιώντας διασταυρώσεις διαπιστώνουν εάν ο ιδιοκτήτης του ακινήτου που μίσθωσαν το έχει δηλώσει στην πλατφόρμα της ΑΑΔΕ και εάν εμφανίζει με ακρίβεια τα ενοίκια που εισπράττει.

Όσοι ιδιοκτήτες ακινήτων δεν μπορέσουν να δικαιολογήσουν τα χρήματα που απέκτησαν από τη βραχυχρόνια μίσθωση και την τουριστική εκμετάλλευση των ακινήτων τους θα βρίσκονται αντιμέτωποι με τσουχτερά πρόστιμα και πρόσθετους φόρους.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.