ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
18 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Στο κόκκινο η κόντρα για την αστυνομική βία : Η παρέμβαση Μητσοτάκη και οι φόβοι για κοινωνική ένταση

1 min read

Σύγκρουσης κορυφής προκαλεί το ζήτημα της αστυνομικής βίας και των διαδηλώσεων διαμαρτυρίας καθώς στο θέμα παρενέβη πριν από λίγο ο ίδιος ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης απαντώντας ουσιαστικά στη σφοδρή κριτική που έχει δέχεται από τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς μετά τα γεγονότα της Νέας Σμύρνης την Κυριακή.

Ζητάει από ΣΥΡΙΖΑ να διαχωρίσει τη θέση του

Πάντως ο πρωθυπουργός επιλέγει να σταθεί αποκλειστικά στο ζήτημα των διαδηλώσεων και στοχεύει στον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ ζητώντας ουσιαστικά από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να διαχωρίσει πλήρως τη θέση του από τις συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις που πραγματοποιούνται και οι οποίες προέρχονται από πλήθος φορέων και οργανώσεων.

Μάλιστα δεν είναι τυχαίο ότι η παρέμβαση του κ. Μητσοτάκη έρχεται λίγο πριν τη διοργάνωση σε λίγο (6:30μμ) νέας συγκέντρωσης στην πλατεία της Νέας Σμύρνης.

Σημειώνεται δε ότι ήδη από χτες η ΝΔ κινείται σε αυτή τη γραμμή και είναι χαρακτηριστικά και τα όσα επανέλαβε σήμερα η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη. Σε κάθε περίπτωση η ανησυχία προέρχεται και από το γεγονός ότι αντίστοιχα γεγονότα σημειώνονται και στη Θεσσαλονίκη με αιχμή την αστυνομική παρέμβαση στο Αριστοτέλειο.

Δραματικοί τόνοι

Ο φόβος της κυβέρνησης για πρόκληση κοινωνικής έντασης είναι διάχυτος και δεν είναι καθόλου τυχαίοι οι δραματικοί τόνοι της επίκλησης της πανδημίας από τον πρωθυπουργό προκειμένου να τεθεί φρένο στις κοινωνικές διαμαρτυρίες που εκφράζονται με αφορμή τα περιστατικά αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας.

«Η επίσημη πρόσκληση του ΣΥΡΙΖΑ για συμμετοχή των πολιτών σε διαδηλώσεις εν μέσω έξαρσης της πανδημίας συνιστά πράξη μέγιστης ανευθυνότητας. Υπονομεύει τα μέτρα για τη μείωση της διασποράς του ιού. Και προσβάλλει τον αγώνα που δίνουν, νύχτα και μέρα, οι υγειονομικοί μας στο ΕΣΥ» τόνισε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε:

«Επιμένει, άραγε, ακόμη και τώρα, να «δέχεται το ρίσκο» για τη δημόσια υγεία; Τον καλώ δημόσια να αναλογιστεί το βάρος των ολέθριων επιλογών του. Ύστερα από ένα χρόνο δοκιμασίας, η κοινωνία βρίσκεται σε οριακό σημείο. Καθήκον μας είναι να δίνουμε λύσεις στα προβλήματα και όχι να υποδαυλίζουμε κοινωνικές εντάσεις. Η Δημοκρατία, πράγματι, δεν μπαίνει σε καραντίνα. Ούτε, όμως, και οι τεράστιες ευθύνες του κ. Τσίπρα».

Στη Βουλή και στα δικαστήρια

Ουσιαστικά από την Κυριακή και μετά το ζήτημα της αστυνομικής βίας έχει αναχθεί σε κυρίαρχο πολιτικό ζήτημα ενώ ήδη έχει προγραμματιστεί την Παρασκευή ο Κυριάκος Μητσοτάκης να απαντήσει στην επίκαιρη ερώτηση του Αλέξη Τσίπρα, όπου ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγορεί τον πρωθυπουργό για πρωτοφανή αστυνομική βία εις βάρος των πολιτών με πρόσχημα την τήρηση υγειονομικών μέτρων και ρωτάει μεταξύ άλλων τον πρωθυπουργό «για ποιόν λόγο παύσατε την Επιτροπή για τη διερεύνηση περιστατικών αστυνομικής βίας που είχε συσταθεί τον Δεκέμβριο του 2019 από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη;»

Μάλιστα ο τομεάρχης προστασίας του πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Σπίρτζης, με αφορμή τα γεγονότα της Νέας Σμύρνης κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου με την αναφορά ζητεί από τις εισαγγελικές αρχές να διερευνήσουν εάν έχουν τελεστεί αδικήματα όπως : Παράνομη οπλοφορία – οπλοχρησία, κατάχρηση εξουσίας, παράβαση καθήκοντος, απρόκλητη επικίνδυνη σωματική βλάβη, βασανισμού συλληφθέντων.

«Με εντολή του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα κατέθεσα μηνυτήρια αναφορά στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και προσκόμισα υλικό για τους απρόκλητους ξυλοδαρμούς, τα ντροπιαστικά και προκλητικά για τη δημοκρατία μας, γεγονότα, μπροστά στα μάτια μικρών παιδιών» δήλωσε ο κ. Σπίρτζης.

Πυρ ομαδών

Ταυτόχρονα ο ΣΥΡΙΖΑ εγκαλεί τον κ. Μητσοτάκη για πολιτική κάλυψη στην αστυνομική αυθαιρεσία και στο πλαίσιο αυτό επισημαίνει ότι ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Θάνος Πλεύρης δηλώνει πρόθυμος να αναλάβει δικηγόρος των αστυνομικών της Νέας Σμύρνης.

Την ίδια στιγμή σφοδρά είναι τα πυρά που δέχεται η κυβέρνηση για το θέμα και από τα άλλα κόμματα, ΚΙΝΑΛ, ΚΚΕ και ΜέΡΑ25. Το ΚΚΕ ζητεί αυστηρή ποινική δίωξη των αστυνομικών και όσων έδωσαν εντολή για τις βιαιοπραγίες σε βάρος των πολιτών, με το Δημήτρη Κουτσούμπα να έχει κάνει λόγο για «ράμπο», ενώ επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή κατέθεσε ο Θανάσης Παφίλης.

Πόρτα στο ΜέΡΑ25 από ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ

Επίκαιρη ερώτηση στον πρωθυπουργό έχει επίσης καταθέσει και ο Γιάννης Βαρουφάκης για την έξαρση φαινομένων αστυνομικής, ο οποίος μάλιστα απηύθυνε και έκκληση προς το ΚΚΕ και τον ΣΥΡΙΖΑ για κοινή δράση με στόχο την προάσπιση της δημοκρατίας.

«Η μη απάντηση των ηγεσιών του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ μας θλίβει αλλά δεν μας πτοεί. Θα είμαστε στους δρόμους, στις πλατείες, στους χώρους δουλειάς, στη Βουλή – όπου δίνεται ο αγώνας εναντίον του Νέου Καθεστώτος που στήνει η κυβέρνηση με μπροστάρηδες τους κκ. Χρυσοχοΐδη-Μητσοτάκη» επισημαίνει με σημερινή του ανακοίνωση το ΜέΡΑ25.

Σενάρια εκτροπής

Πέραν της κριτικής προς την κυβέρνηση για την αστυνομική βία, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά επιτέθηκε σήμερα τόσο στη ΝΔ όσο και στον ΣΥΡΙΖΑ κατηγορώντας τους ότι παίζουν με τη φωτιά και προκαλούν εντάσεις, ενώ έκανε λόγο και για «σενάρια εκτροπής» που εξυφαίνονται στις πλάτες του λαού.

Το γεγονός πάντως ότι τα όσα έγιναν στη Νέα Σμύρνη καθιστούν πολύ δύσκολη την υπεράσπιση των αστυνομικών οργάνων και καταρρίπτουν αρκετούς από τους ισχυρισμούς των πρώτων ωρών προκαλούν αναταραχή και εντός του κυβερνώντος κόμματος.

Με Αλιβιζάτο και στόχο την εκτόνωση

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε μια προσπάθεια εκτόνωσης της κατάστασης έχει προγραμματίσει να συναντήσει σε λίγο τον Νίκο Αλιβιζάτο ο οποίος με χτεσινή του δήλωση άφησε αιχμές κατά της κυβέρνησης και τόνισε ότι η επιτροπή στην οποία προήδρευε και είχε ως αντικείμενο τα περιστατικά αστυνομικής αυθαιρεσίας έχει παύσει να λειτουργεί μετά το επεισόδιο κατά του σκηνοθέτη Ινδαρέ.

Λάδι στη φωτιά έριξε η κίνηση Κυρανάκη

Επιπλέον σε αυτά τα ζητήματα, έχει ανακύψει θέμα και με την απαράδεκτη κίνηση Κυρανάκη να δημοσιοποιήσει μέσω των ΜΜΕ το ονοματεπώνυμο του θύματος στην πλατεία της Νέας Σμύρνης.

Αντιδράσεις μάλιστα έχουν προκληθεί ακόμα και εντός της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ, παρά το ότι η αρχική αντίδραση του Μαξίμου ήταν να καλύψει το βουλευτή της ΝΔ, τα κόμματα της αντιπολίτευσης εγκαλούν την κυβέρνηση και ειδικά τη ΝΔ για «χαφιεδισμό».

Η αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΜέΡΑ25 Σοφία Σακοράφα με επίκαιρη ερώτησή της στη Βουλή κάνει λόγο για «παρακρατικές πρακτικές από την Κυβέρνηση» και επικαλείται το ότι τα στοιχεία με την πολιτική ταυτότητα του θύματος και την δραστηριότητά του που δημοσιοποίησε ο κ. Κυρανάκης προέρχονται από non paper της ΝΔ προς τους βουλευτές της.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.