ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
29 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Στο κενό η προσπάθεια για τη χρήση του όρου Turkaegean από την Άγκυρα

1 min read

Τον όρο «Turkaegean» για εμπορικές χρήσεις προσπάθησε να κατοχυρώσει η Τουρκία στις ΗΠΑ, μέσω της αρμόδιας υπηρεσίας του αμερικανικού υπουργείου Εμπορίου.
Η προσπάθεια της γείτονος, ωστόσο, φαίνεται πως έπεσε στο κενό.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Τούρκοι -και συγκεκριμένα ο Οργανισμός Τουρισμού, με έδρα την Κωνσταντινούπολη- ζήτησαν από την Ουάσινγκτον να έχουν τη δυνατότητα να κατοχυρώσουν τον όρο «Turkaegean» και τη χρήση του για διαφημιστικούς και τουριστικούς σκοπούς. Το αίτημα της τουρκικής πλευράς αφορούσε συγκεκριμένα στη χρήση του όρου για διαφημίσεις στο ραδιόφωνο, την τηλεόραση, το Διαδίκτυο και αλλού, για την ενοικίαση τουριστικών ακινήτων, αυτοκινήτων, αλλά και την παροχή νομικών και άλλων υπηρεσιών.
Εν ολίγοις, οι Τούρκοι επιχείρησαν να δημιουργήσουν ένα brand με την ονομασία «Turkaegean», προκειμένου να εκτοπίσουν το πιο ουδέτερο… «Aegean» από την αγορά.
Συνόδευαν μάλιστα την πρότασή τους προς τις ΗΠΑ με ένα βίντεο, με τίτλο «Turkaegean, η ακτή της ευτυχίας» και την εξής λεζάντα: «Η Türkiye φιλοξενεί άπειρες τοποθεσίες που ξεπερνούν τα πιο τρελά σας όνειρα! Γεμάτη αρχαίες τοποθεσίες, μοναδική ομορφιά και απαράμιλλους προορισμούς, η επίσκεψη στην Τουρκία είναι μια αξέχαστη εμπειρία».

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.