ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

19 Μαΐου 2022

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Στο Ισραήλ ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Antony Blinken αναζητώντας στήριξη στον οικονομικό πόλεμο της Δύσης κατά της Ρωσίας

1 min read

Εξαιρετικής σημασίας επίσκεψη Μπλίνκεν στο Ισραήλ – Ανησυχίες για την ανυπακοή των Εμιράτων

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών ελπίζει να λάβει στήριξη στις προσπάθειες των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ να αντιμετωπίσουν τη ρωσική εισβολή, σε ένα πλαίσιο που σηματοδοτείται από τις σοβαρές οικονομικές συνέπειες του πολέμου Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Antony Blinken έφθασε το Σάββατο (26/3/2022) στο Ισραήλ, στο πλαίσιο μιας περιοδείας στη Μέση Ανατολή, που στοχεύει να συγκεντρώσει στήριξη για την Ουκρανία και να καθησυχάσει τις ανησυχίες του εβραϊκού κράτους σχετικά με μια πιθανή συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν.

Έχοντας φύγει από την Πολωνία, όπου συνόδευε τον πρόεδρο των ΗΠΑ Joe Biden σε συναντήσεις με στόχο την εδραίωση της δυτικής στήριξης στην Ουκρανία, ο Blinken έφθασε στο διεθνές αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ απόψε.
Ο Αμερικανός διπλωμάτης αναμένεται να μείνει έως τη Δευτέρα (28/3) στο Ισραήλ, πρώτο σταθμό της περιοδείας του στην περιοχή, ενώ θα μεταβεί επίσης στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, το Μαρόκο και την Αλγερία.

Αναζητά στήριξη

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ θέλει να δείξει ότι οι ΗΠΑ δεν έχουν χάσει το ενδιαφέρον τους για τη Μέση Ανατολή, ακόμα κι να φαίνεται να το έχουν στρέψει προς την Κίνα και προσφάτως την Ουκρανία.
Ελπίζει να λάβει στήριξη στις προσπάθειες των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ να αντιμετωπίσουν τη ρωσική εισβολή, σε ένα πλαίσιο που σηματοδοτείται από τις σοβαρές οικονομικές συνέπειες του πολέμου, ιδίως την έκρηξη των τιμών της ενέργειας και την απειλή μιας έλλειψης σίτου, που θα μπορούσε να επιφέρει ένα σφοδρό πλήγμα στις αραβικές χώρες.
Tο απόγευμα της Κυριακής (27/3), ο Blinken αναμένεται να συναντηθεί με τους ομολόγους του Ισραήλ, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, του Μπαχρέιν, του Μαρόκου και της Αιγύπτου στο Σντε Μποκέρ, στην έρημο του Νεγκέβ. Η συνάντηση αυτή χαρακτηρίστηκε «ιστορική» από τον επικεφαλής της ισραηλινής διπλωματίας Yair Lapid.

Σημειώνεται ότι τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα δεν ακολουθούν την πολιτική των ΗΠΑ στις κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας.

Δημοσίευση στα Social Media