Τε. Οκτ 28th, 2020

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Στο «φως» ομαδικός τάφος με αποκεφαλισμένα γυναικόπαιδα από το Ισλαμικό Κράτος

1 min read
Ο συριακός στρατός ανακάλυψε έναν ομαδικό τάφο στην ύπαιθρο της επαρχίας της Χάμα, σε εδάφη που στο παρελθόν κατέχονταν από το Ισλαμικό Κράτος (ISIS).

Στρατιωτική πηγή που επικαλείται το Al Masdar News ανέφερε ότι στον τάφο ήταν θαμμένοι δεκάδες νεκροί.

Η πιο συγκλονιστική πληροφορία είναι ότι οι νεκροί είναι γυναικόπαιδα, που εκτελέστηκαν από το Ισλαμικό Κράτος στην επίθεση που εξαπέλυσε στην περιοχή το 2015. Τα περισσότερα θύματα είναι αποκεφαλισμένα.

Η τοποθεσία του τάφου είναι κοντά στο Φράγμα Ακαρέμπ, που υπήρξε προπύργιο της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος μέχρι το 2017, οπότε και ο στρατός ανακατέλαβε την περιοχή.

Περισσότερες πληροφορίες δεν δόθηκαν στη δημοσιότητα.

Να σημειωθεί ότι στις περιοχές που σημειώθηκαν αυτές οι σφαγές από τους τζιχαντιστές ζούνε πολλοί Νιζαρίτες Ισμαηλίτες, που για τους σουνίτες εξτρεμιστές θεωρούνται «άπιστοι» και «αιρετικοί».

Ο Ισμαηλισμός είναι κλάδος του σιιτικού Ισλάμ, οι οπαδοί του οποίου είναι επίσης γνωστοί ως Επταδιστές.

Οι Ισμαηλίτες αντλούν το όνομά τους από την αποδοχή του Ισμαήλ ιμπν Τζαφάρ ως ορισμένου πνευματικού διαδόχου του Τζαφάρ αλ-Σαντίκ, όπου και διαφέρουν από τους Δωδεκαδιστές, οι οποίοι αποδέχονται τον Μουσά αλ-Καντίμ, νεότερο αδελφό του Ισμαήλ, ως αληθινό ιμάμη.

Η θεολογία του Ισμαηλισμού αντλείται από την εποχή του Μωάμεθ και ως θρησκευτική σέκτα ο Ισμαηλισμός έγινε ένας από τους μεγαλύτερους κλάδους του Σιιτισμού.

Με το Χαλιφάτο των Φατιμιδών απέκτησε πολιτική δύναμη από τον 10ο έως τον 12ο αιώνα.

Οι Ισμαηλίτες πιστεύουν στην μοναδικότητα του Θεού, όπως επίσης και στην ολοκλήρωση της θείας αποκάλυψης μέσω του Μωάμεθ, τον οποίο βλέπουν ως «τελευταίο Προφήτη και Αγγελιαφόρο του Θεού προς όλη την ανθρωπότητα».

Οι Ισμαηλίτες και οι Δωδεκαδιστές αποδέχονται τους ίδιους αρχικούς ιμάμηδες από τους απογόνους του Μωάμεθ μέσω της κόρης του Φατιμά (Αλίδες) και για αυτό μοιράζονται αρκετή από την πρώιμη ιστορία τους.

Και οι δύο ομάδες βλέπουν την οικογένεια του Μωάμεθ («Λαός του Οίκου», ahl al-bayt) ως θεϊκά επιλεγμένη, αλάνθαστη και καθοδηγούμενη από τον Θεό για να καθοδηγήσει την ισλαμική κοινότητα, πεποίθηση που τους διακρίνει από τον σουνιτικό κλάδο του Ισλάμ.

Μια λογική ισλαμική σέχτα που πιστεύει στην κοινωνική δικαιοσύνη
Οι Νιζαρίτες είναι κλάδος του Ισμαηλισμού, που με τη σειρά του είναι ο δεύτερος σε οπαδούς κλάδος του Σιιτισμού.

Η θεολογία των Νιζαριτών δίνει έμφαση στην κοινωνική δικαιοσύνη, τον πλουραλισμό και την ανθρώπινη λογική μέσα στο πλαίσιο της μυστικιστικής παράδοσης του Ισλάμ.

Οι Νιζαρίτες αποτελούν την πλειοψηφία των Ισμαηλιτών. Υπολογίζονται σε 15.000.000 οι Νιζαρίτες Ισμαηλίτες ανά τον κόσμο, κατοικώντας σε περισσότερες από 25 χώρες.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newskamatero by Newskamatero.