ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
20 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Στο Φανάρι ο Γαβρόγλου – Δίνει εξηγήσεις στον Πατριάρχη για τη συμφωνία Τσίπρα – Ιερώνυμου

1 min read

Λίγες ώρες μετά την κλήση της προξένου της Ελλάδας για εξηγήσεις επί τις συμφωνίας στο Πατριαρχείο ο υπουργός Παιδείαςσυναντάται εσπευσμένα αύριο με τον κ.Βαρθολομαίο – Για προγραμματισμένη «από καιρό» συνάντηση κάνει λόγο το υπουργείο Παιδείας

Συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο θα έχει αύριο το πρωί στο Φανάρι ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, σε μια προσπάθεια της κυβέρνησης να κατευνάσουν την διαφαινόμενη οργή του Οικουμενικού Πατριαρχείου για το γεγονός ότι δεν ενημερώθηκε επί της συμφωνίας που ανακοίνωσαν από κοινού ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

Η συνάντηση ανακοινώθηκε το βράδυ της Παρασκευής από το σάιτ του υπουργείου Παιδείας και εμφανίζεται ως «προγραμματισμένη από καιρό». Πληροφορίες, όμως, αναφέρουν ότι η προγραμματισμένη συνάντηση ήταν για την ερχόμενη εβδομάδα και επισπεύδεται. Ερχεται, δε,  λίγες ώρες αφότου ο κ.Βαρθολομαίος κάλεσε την γενική πρόξενο της Ελλάδας στην Κωνσταντινούπολη για εξηγήσεις επί της συμφωνίας.

Η δυσφορία του Φαναρίου που είχε διαφανεί λίγες ώρες μετά τις κοινές ανακοινώσεις Τσίπρα – Ιερώνυμου με δεδομένο ότι δεν είχε προηγηθεί καμία ενημέρωση από την πλευρά της Εκκλησίας της Ελλάδος ή από εκείνη της Πολιτείας προς το Οικουμενικό Πατριαρχείο εκφράσθηκε και επίσημα πριν από λίγες ώρες, καθώς εκλήθη στο Φανάρι η γενική πρόξενος της Ελλάδας Γεωργία Σουλτανόπουλου. Η πρόξενος έγινε δέκτης διαμαρτυριών σε έντονο ύφος, σύμφωνα με πληροφορίες, για το γεγονός ότι το Πατριαρχείο δεν ενημερώθηκε, με δεδομένο ότι η «πρόθεση συμφωνίας» (κατά την ορολογία που χρησιμοποίησε ο κ.Ιερώνυμος μια μέρα μετά τις κοινές ανακοινώσεις) αφορά μητροπόλεις και κληρικούς που υπάγονται στη δικαιοδοσία του: Πρόκειται για την Εκκλησία της Κρήτης (αυτοκέφαλη) τις μητροπόλεις των Δωδεκαννήσων και τις 36 μητροπόλεις των Νέων Χωρών (Ηπειρος, Μακεδονία, Θράκη, νησιά βορείου Αιγαίου).

Δείτε την ανακοίνωση που αναρτήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής στην ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας για την αυριανή συνάντηση του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου με τον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.