ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
23 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Στο έλεος των μποφόρ όλη η Ελλάδα

1 min read

Πολύ μεγάλα προβλήματα δημιούργησαν οι θυελλώδεις άνεμοι που πνέουν από το πρωί σε όλη την χώρα. 

Σε ισχύ είναι απαγορευτικό απόπλου στα περισσότερα λιμάνια της της χώρας. Σύμφωνα με το λιμενικό σώμα εκτελούνται τα δρομολόγια από Πειραιά για Αργοσαρωνικό μόνο με πλοία κλειστού τύπου και Πέραμα-Παλούκια Σαλαμίνας. Εξασθένηση των ανέμων σύμφωνα με την ΕΜΥ προβλέπεται από τις μεσημεριανές ώρες.

Απαγορευτικό απόπλου για τα πλοία ανοιχτού τύπου, από το λιμάνι της Κέρκυρας

Απαγορευτικό απόπλου για τα πλοία ανοιχτού τύπου, από το λιμάνι της Κέρκυρας προς Ηγουμενίτσα, Λευκίμμη και Παξούς, εξέδωσε το Λιμεναρχείο Κέρκυρας, λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στις θαλάσσιες περιοχές και ξεπερνούν κατά τόπους τα 7 με 8 μποφόρ.   Την ίδια ώρα, από τις 9 το πρωί, κανονικά εκτελούνται τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια με πλοία κλειστού τύπου, μέχρι το μεσημέρι, μετά την παύση της ισχύς του απαγορευτικού απόπλου, για όλα τα πλοία, που εκτελούσαν βραδινά ακτοπλοϊκά δρομολόγια.

Από τους ισχυρούς ανέμους που πνέουν στο νησί, δέντρο ξεριζώθηκε στην περιοχή της Γαρίτσας, στο Μον Ρεπό και έπεσε πάνω σε σπίτι, προκαλώντας υλικές ζημιές.  Σύμφωνα με τις δηλώσεις του διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ευθύμη Γεωργακόπουλο, στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, «κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, κατάφερε να απομακρύνει το δέντρο από την κατοικία, ενώ δεν κινδύνεψαν ανθρώπινες ζωές».

Απαγόρευση απόπλου από Ζάκυνθο και Κεφαλονιά 

Απαγορευτικό απόπλου για τα πλοία που εκτελούν τα δρομολόγια Ζακύνθου-Κυλλήνης και Κεφαλονιάς-Κυλλήνης εξέδωσαν τα λιμεναρχεία των δύο νησιών του Ιονίου. Αυτό λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στις θαλάσσιες περιοχές και ξεπερνούν κατά τόπους τα 7 με 8 μποφόρ.

Από τους δυνατούς ανέμους που πνέουν στην Ζάκυνθο, δημιουργήθηκαν διακοπές ηλεκτροδότησης στις περισσότερες περιοχές του νησιού. Τα προβλήματα δημιουργήθηκαν από πτώσεις κλαδιών δέντρων που αποκολλήθηκαν εξαιτίας των ισχυρών ανέμων που πνέουν. Οι περιοχές που αντιμετωπίζουν πρόβλημα είναι το Τραγάκι, το Τσιλιβί και το Κυδώνι.

Ακυβέρνητα πλοία στην Ελευσίνα

Λόγω ισχυρών ανέμων έσπασαν οι κάβοι σε 2 επιβατηγά οχηματαγωγά που βρίσκονται παροπλισμένα στο λιμάνι της Ελευσίνας.

Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα τα δύο πλοία «Πηνελόπη Α» και «Μυτιλήνη» να παρασυρθούν σε κοντινή απόσταση από το σημείο πρόσδεσης και να συγκρατούνται αυτή τη στιγμή μόνο από τις άγκυρές τους.

Στο σημείο βρίσκονται ήδη δύο ρυμουλκά προκειμένου να συνδράμουν στην ασφαλή επαναπρόσδεση των δύο πλοίων.

Να υπενθυμίσουμε ότι από νωρίς το πλέει ανεξέλεγκτο ανοιχτά του Πειραιά το πλοίο «Παναγία Αγιάσου». Το πλοίο ήταν παροπλισμένο και αγκυροβολημένο, ωστόσο παρασύρθηκε από τους θυελλώδεις ανέμους που πνέουν και βρίσκεται ανεξέλεγκτο ανοιχτά του Πειραιά.

Στο σημείο πνέουν άνεμοι 8 μποφόρ που παρασέρνουν το πλοίο, ενώ στο σημείο σπεύδει ρυμουλκό.

Το πλοίο που ήταν αγκυροβολημένο στο λιμάνι του Πειραιά βγήκε στα ανοικτά καθώς έσπασαν οι κάβοι που το κρατούσαν δεμένο.

Στο σημείο πνέουν άνεμοι που φτάνουν μέχρι και τα 8 μποφόρ.

Απαγορευτικό απόπλου ισχύει από το πρωί για τα λιμάνια της Ραφήνας και του Λαυρίου, ενώ κανονικά εκτελούνται τα δρομολόγια για τον Αργοσαρωνικό.

Από τον Πειραιά ακυρώθηκαν τα δρομολόγια του Blue Star 2 (07:25) για Πάρο-Νάξο-Ίο-Θήρα και του Blue Star Paros (07:30) για Σύρο-Τήνο-Μύκονο.

Τροποποιήσεις αναμένονται και σε άλλα δρομολόγια, καθώς οι άνεμοι στο Αιγαίο φτάνουν μέχρι και τα 9 μποφόρ, συνεπώς όσοι πρόκειται να ταξιδέψουν σήμερα, καλό θα ήταν να επικοινωνήσουν προηγουμένως με τα λιμεναρχεία και τα τουριστικά πρακτορεία.

Την ίδια ώρα, η Πυροσβεστική έχει δεχθεί πάνω από 30 κλήσεις για κοπές δέντρων και απομάκρυνση αντικειμένων από τους δρόμους της Αττικής και πάνω από είκοσι από τη Στερεά Ελλάδα και το Άργος.

Η θάλασσα βγήκε στη στεριά στην Λήμνο – Δεν έδεσε το «Νήσος Χίος»

Oι ισχυροί άνεμοι που σαρώνουν τα νησιά του Αιγαίου φτάνοντας ακόμη και τα 10 μποφόρ έχουν προκαλέσει προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου «Νήσος Χίος»που λόγω των ισχυρών ανέμων 9-10 Μποφόρ που πνέουν στην Λήμνο δεν μπορεί να εισέλθει στο λιμάνι της Μύρινας όπου η θάλασσα βγήκε στην κυριολεξία στη στεριά, όπως φαίνεται και στο βίντεο του limnosreport.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ μάλιστα, το πλοίο αγκυροβόλησε νοτιοανατολικά της Λήμνου στο ακρωτήρι της Αγ.Ειρήνης . Το πλοίο το οποίο μεταφέρει 45 επιβάτες, 11 φορτηγά και 6 ΙΧ, δεν κατάφερε λόγω των κακών καιρικών συνθηκών να προσεγγίσει και το λιμάνι του Άη Στρατη.Το «Νήσος Χίος» πραγματοποιεί τη γραμμή Λαύριο-Άη Στράτης-Μύρινα-Καβάλα.

Λόγω των ισχυρών ανέμων χθες βράδυ επίσης δεν μπόρεσε να δέσει στο λιμάνι της Μυκόνου το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Φαστ Φέρρις Άνδρος»′ που εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από Ραφήνα προς Άνδρο-Τήνο-Μύκονο. Στο λιμάνι της Μυκόνου επρόκειτο να αποβιβαστούν 153 επιβάτες, 37 Ι.Χ., 5 δίκυκλα και 18 οχήματα.

Στο λιμάνι της Μυτιλήνης βρίσκεται λόγω απαγόρευσης απόπλου το πλοίο «Νήσος Μύκονος» προερχόμενο από Καβάλα με προορισμό τη Χίο, τη Σάμο, την Ικαρία με κατάληξη τον Πειραιά.

Τέλος, με ασφάλεια έφτασε στο λιμάνι της Μυτιλήνης το πλοίο «Νήσος Σάμος», προερχόμενο από Πειραιά και Χίο.

Πολλοί οι τραυματίες

Οδηγός φορτηγού τραυματίστηκε πριν από λίγο στη Βιομηχανική περιοχή της Σίνδου, εξαιτίας των θυελλωδών ανέμων και χρειάστηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

Όπως αναφέρει το focusfm.gr, η πόρτα του φορτηγού που οδηγούσε έκλεισε απότομα λόγω των θυελλωδών ανέμων, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει ευτυχώς ελαφρά στα κάτω άκρα.

Αμέσως ειδοποιήθηκε η ΕΛ.ΑΣ. και το ΕΚΑΒ. Οι πρώτες εκτιμήσεις των διασωστών του ΕΚΑΒ κάνουν λόγο για κάκωση κάτω άκρων.

Ο οδηγός μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου για την παροχή των πρώτων βοηθειών. Η Ελληνική Αστυνομία ερευνά το περιστατικό.

Προβλήματα σε παραλιακές περιοχές της Πάτρας προκάλεσαν οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή. Ειδικότερα, λόγω των ισχυρών ανέμων προκλήθηκε μεγάλος κυματισμός τόσο στον Πατραϊκό όσο και στον Κορινθιακό Κόλπο, με αποτέλεσμα πέτρες και άλλα φερτά υλικά να βγουν στην ξηρά.

Τα περισσότερα προβλήματα προκλήθηκαν στην παλαιά εθνική οδό Πατρών-Πύργου στο ύψος του Κόκκινου Μύλου, στην περιοχή της Πλαζ, στην οδό Ποσειδώνος στο Ρίο, στο Ακταίο, στην οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου στον Άγιο Βασίλειο και στην παραλιακή οδό στα Αραχωβίτικα.

Συνεργεία του δήμου βρίσκονται στις περιοχές που προκλήθηκαν τα προβλήματα και καθαρίζουν τους δρόμους, ώστε να αποκατασταθεί η προσβασιμότητα και η κυκλοφορία των οχημάτων.

Στο μεταξύ, από πτώση σοβάδων που σημειώθηκε από κτίριο επί της οδού Αγίου Ανδρέου τραυματίστηκε στο κεφάλι μία γυναίκα, η οποία χρειάστηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

Ξηλώθηκαν σκεπές και έπεσαν δέντρα στην Λαμία

Πολλά προβλήματα και στην Λαμία από τους δυαντοιύς ανέμους που που έριξαν δέντρα και ξήλωσαν σκεπές.

Οι πυροσβέστες έτρεχαν για κοπές πεσμένων δέντρων στη Λαμία, τις Μεξιάτες, το ΣΣ Λιανοκλαδίου, την Πελασγία και στη δυτική Φθιώτιδα. Τα συνεργεία της ΔΕΔΔΗΕ έτρεχαν να αποκαταστήσουν τις βλάβες από πτώσεις δέντρων σε καλώδια της ΔΕΗ.

Οι πινακίδες σήμανσης στα έργα της οδού Στυλίδος «πετούσαν» από τον δυνατό άνεμο, ενώ ένα δέντρο έπεσε στη Λαμία κοντά στο Χαλκιοπούλειο. Στην οδό Παπαποστόλου στη Λαμία επίσης, ο κορμός μιας ελιάς έσπασε.

Στο επίκεντρο των θυελλωδών ανέμων βρέθηκε και η Υπάτη, όπου ο αέρας ξήλωσε σκεπές και έριξε δέντρα. Οι κάτοικοι έκαναν λόγο για πρωτόγνωρο φαινόμενο στην περιοχή.

Ξεριζώθηκαν δέντρα στο παλαιό κοιμητήριο Αχαρνών

Τα γηρασμένα δέντρα, όπως δείχνουν και οι φωτογραφίες δεν άντεξαν στους ισχυρούς ανέμους που έπνεαν με αποτέλεσμα να πέσουν και να προκαλέσουν ζημιές στα μνήματα.

Όπως αναφέρει το doxthi.gr, συνεργείο της Διεύθυνσης Πρασίνου έχει μεταβεί στο κοιμητήριο για να απομακρύνει τα δέντρα και τα κλαδιά από το παλιό νεκροταφείο Αχαρνών.

Διακοπές ρεύματος σε Αττική και Θεσσαλονίκη

Χωρίς ρεύμα έχει μείνει από το πρωί περιοχή του Γέρακα, Αττικής, λόγω βλάβης σε γραμμή μέσης τάσης που αποκαθίσταται αυτήν την ώρα από συνεργεία του Διαχειριστή του Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ). Σύμφωνα με τις πληροφορίες από τον ΔΕΔΔΗΕ οι ισχυροί άνεμοι έχουν προκαλέσει τοπικά βλάβες σε πολλές περιοχές της χώρας, κυρίως από πτώση δέντρων στα καλώδια, οι οποίες επίσης αποκαθίστανται από τεχνικούς του Διαχειριστή. Διακοπή ηλεκτροδρότησης σημειώθηκε και σε κομμάτι του κέντρου της Θεσσαλονίκης, το οποίο έμεινε χωρίς ρεύμα από τις 10 το πρωί μέχρι τις έντεκα, εξαιτίας βλάβης σε γραμμή μέσης τάσης στον υποσταθμό Αγίου Δημητρίου.

Καθυστερήσεις και ακυρώσεις πτήσεων

Προβλήματα έχουν δημιουργηθεί και σε αρκετές πτήσεις, λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν σήμερα σε ολόκληρη τη χώρα, οι οποίοι φθάνουν κατά τόπους τα 8 ως 9 μποφόρ. Πολλές προγραμματισμένες πτήσεις ακυρώθηκαν. Συγκεκριμένα, σήμερα δεν πραγματοποιήθηκαν πτήσεις προς την Αθήνα από την Νάξο, την Ρόδο, την Λέρο, την Σαντορίνη και τη Σητεία. Το σοβαρότερο πρόβλημα εντοπίζεται στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης «Μακεδονία». Σύμφωνα με τον υπεύθυνο Τύπου της Fraport, Γιάννη Παπάζογλου, οι πρωινές πτήσεις πραγματοποιήθηκαν κανονικά από το αεροδρόμιο «Μακεδονία» έως τις 9 το πρωί, αλλά στη συνέχεια ακυρώθηκαν τέσσερις πτήσεις προς Χίο, Αθήνα, Καλαμάτα και από την πόλη της Καλαμάτας για Θεσσαλονίκη. Παράλληλα, σε αρκετές προγραμματισμένες πτήσεις υπάρχουν καθυστερήσεις, λόγω των ισχυρών ανέμων. Οι μετεωρολόγοι αναμένουν εξασθένηση των ανέμων από το απόγευμα.

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.