ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

17 Αυγούστου 2022

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Στο έλεος της θεομηνίας βρέθηκε η Κάλυμνος Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω κατολισθήσεων

1 min read

Στο έλεος θεομηνίας βρέθηκε χειμωνιάτικα η Κάλυμνος, με τις έντονες βροχοπτώσεις των προηγούμενων δύο ημερών στο νησί να έχουν προκαλέσει μεγάλες ζημιές στο οδικό δίκτυο, το δίκτυο ύδρευσης και τις γεωργικές καλλιέργειες, με αποτέλεσμα ο Δήμος Καλυμνίων να κηρυχτεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε σημερινή ανακοίνωση της ΓΓΠΠ, «με απόφαση του Γενικού Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Παπαγεωργίου κηρύχθηκε σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Καλυμνίων της Περιφερειακής Ενότητας Καλύμνου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από έντονα καιρικά φαινόμενα (ισχυρές βροχοπτώσεις, πλημμύρες) που εκδηλώθηκαν στις 08 και 09-01-2022 στην παραπάνω περιοχή.

Η εν λόγω κήρυξη θα ισχύει από την ημερομηνία εκδήλωσης των φαινομένων και για έξι (6) μήνες, ήτοι έως και 08 Ιουλίου 2022. Μετά το πέρας του καθορισθέντος χρόνου, θα γίνει, δίχως νέο έγγραφο, άρση της παραπάνω κατάστασης Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας. Η απόφαση αφορά σε όλα τα νησιά του Δήμου Καλυμνίων, Κάλυμνο, Ψέριμο και Τέλενδο».

kalumnos 5

Σύμφωνα με το kalymnos-news.gr, ο Δήμος Καλύμνου είχε καταθέσει το σχετικό αίτημα μετά τις σχεδόν καταστροφικές ζημιές που προκλήθηκαν από τις ισχυρές βροχοπτώσεις των προηγούμενων ημερών. Ήδη για την αντιμετώπισή τους έχουν δραστηριοποιηθεί οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Δήμου Καλύμνου, με την έντονη βροχόπτωση και τη χαλαζόπτωση στην Κάλυμνο να έχει προκαλέσει τεράστιες ζημιές στην ευρύτερη περιοχή των Σκαλίων και της Παλιονήσου, με τις κατολισθήσεις βράχων και τα φερτά υλικά να έχουν πλήξει διάφορα σημεία του οδικού δικτύου, ενώ μεγάλη καθίζηση προκλήθηκε σε σημεία του οδικού δικτύου πριν από την Παλιόνησο.

kalumnos 1

Παράλληλα, υπάρχουν αρκετές ζημιές σε σπίτια και καταστήματα στην περιοχή των Σκαλίων, ενώ μηχανήματα του Δήμου επιχειρούν για να απομακρύνουν τα φερτά υλικά και τους βράχους από τις κατολισθήσεις.

kalumnos 6

Δείτε σχετικό ρεπορτάζ:

Δημοσίευση στα Social Media