ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
29 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Στις 16 Μαρτίου ο νέος γύρος διερευνητικών επαφών με την Τουρκία

1 min read

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να διεξαχθεί ο νέος γύρος στις διερευνητικές επαφές μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, σύμφωνα με ανακοίνωση του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών.

Όπως ήταν γνωστό, μετά τον τελευταίο γύρο διερευνητικών συνομιλιών που διεξήχθη στην Τουρκία στις 25 Ιανουαρίου, η ελληνική πλευρά είχε υποβάλει προτάσεις στην Άγκυρα σχετικά με ημερομηνίες και όπως αναφέρουν τελευταίες πληροφορίες η Τουρκία ανταποκρίθηκε.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών στις 16 Μαρτίου 2021 στην Αθήνα θα πραγματοποιηθεί ο νέος κύκλος στις ελληνοτουρκικές διερευνητικές επαφές.

Η εκτίμηση που υπάρχει στην ελληνική πλευρά  είναι ότι η Τουρκία -παρά το γεγονός ότι είναι ενοχλημένη από την αλλαγή πλεύσης του Καΐρου όσον αφορά στο οικόπεδο 18, που πλέον θα περιοριστεί μόνο στα όρια της αιγυπτιακής και ελληνικής υφαλοκρηπίδας- έσπευσε να απαντήσει στις ημερομηνίες που είχε προτείνει η Αθήνα, καθώς πλησιάζει η Σύνοδος Κορυφής στις 25 και 26 Μαρτίου.

Πρόκειται για ακόμα μία Σύνοδο, στην οποία θα αξιολογηθεί συνολικά η στάση της Τουρκίας. Προκειμένου να μην ανοίξει η συζήτηση για το… κεφάλαιο “κυρώσεις” και να αποφύγει δυσμενείς αντιδράσεις από την πλευρά των Ευρωπαίων, η γειτονική χώρα απάντησε τελικά με καθυστέρηση στις ημερομηνίες που της είχε απευθύνει η Αθήνα για τον νέο κύκλο των διερευνητικών που θα γίνουν στις 15 ή 16 Μαρτίου.

Με πληροφορίες από: Newsit

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.