ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

4 Ιουλίου 2022

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Στήνουν θερμό καλοκαίρι με NAVTEX και γεωτρύπανα Οι Τούρκοι

1 min read

Ο Ερντογάν ξαναρχίζει το γνωστό παιχνίδι στη σκακιέρα της ανατολικής Μεσογείου. 

To γνωστό παιχνίδι με τα γεωτρύπανα ξανάπιασε ο Ερντογάν ετοιμάζοντας το έδαφος για ένα θερμό καλοκαίρι ώρες μετά την τριμερή Ελλάδος, Κύπρου και Αιγύπτου που τον προειδοποίησαν να αφήσει τις απειλές.

Οι Τούρκοι με παράνομη NAVTEX προσπαθεί να παρεμποδίσει την Κύπρο να κάνει σεισμικές έρευνες εντός της ΑΟΖ της, με το ερευνητικό σκάφος «ARCTIC».

Θρασύτατα λένε πως η δεσμευμένη περιοχή είναι εντός τουρκικής υφαλοκρηπίδας και ετοιμάζουν το έδαφος για να βγάλουν τα πολεμικά τους πλοία στην περιοχή.

Μπαράζ παραβιάσεων από τουρκικά αεροσκάφη

Την ίδια ώρα το ΓΕΕΘΑ κατέγραψε μπαράζ υπερπτήσεων που προσομοίωναν σε αποστολές βομβαρδισμού σε Μακρονήσι και Ανθρωποφάγους, συνολικά έγιναν 41 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου και δύο αερομαχίες, λίγες μέρες πριν την Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη.

Από την άλλη το κόμμα Ερντογάν σπάει νέο όριο αστειότητας με παγκόσμια προειδοποίηση, μέσω του εκπροσώπου του ΑΚΡ, Ομέρ Τσελίκ. «Η Τουρκία δεν παραβιάζει τα δίκαια δικαιώματα κανενός και δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να παραβιάσει τα δικά της» ανέφερε.

Έτοιμη να απαντήσει η Ελλάδα αν ο Ερντογάν προκαλέσει και στο ΝΑΤΟ

Η ελληνική διπλωματία παρακολουθεί με προσοχή τις διαρροές που φέρνουν τον Ταγίπ Ερντογάν να προσέρχεται στην σύνοδο του ΝΑΤΟ με στόχο να κατηγορήσει της Ελλάδα για στρατικοποίηση των νησιών του Αιγαίου και να αμφισβητήσει την κυριαρχία τους.

«Η Ελλάδα δεν προεξοφλεί την στάση που θα τηρήσει η Τουρκία στην προσεχή Σύνοδο του ΝΑΤΟ, καθώς και σε άλλα διεθνή φόρα και ούτε διακινεί σενάρια σχετικά με το ενδεχόμενο έγερσης των τουρκικών μονομερών αιτιάσεων περί αποστρατικοποίησης των νησιών του Αιγαίου» σημείωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Αλέξανδρος Παπαϊωάννου.

Το αν θα επιχειρήσει την κίνηση υψηλού ρίσκου μετά το στραπάτσο από την Ευρώπη είναι το μεγάλο ζητούμενο. «Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο πρέπει να εξετάσει το ενδεχόμενο ενός εμπάργκο στις πωλήσεις όπλων στην Τουρκία» υποστήριξε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Μάνφρεντ Βέμπερ.

Από την άλλη ο Έλληνας πρωθυπουργός μεταβαίνει στην Ρώμη, όπου θα συναντηθεί με τον Μάριο Ντράγκι. Στο τραπέζι θα μπουν όλα τα θέματα, ενώ η Ελλάδα ενδιαφέρεται και για αγορά κορβετών τύπου Doha.

Δημοσίευση στα Social Media