ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
19 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Στην Τουρκία ο Αλέξης Τσίπρας! Πρώτο θέμα στα τουρκικά ΜΜΕ… (ΒΙΝΤΕΟ)

1 min read

Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ρ.Τ. Ερντογάν, στο Προεδρικό Μέγαρο, στην Άγκυρα.Μετά τη συνάντηση θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες ανάμεσα στις αντιπροσωπείες των δύο χωρών και ακολούθως συνέντευξη Τύπου στους δημοσιογράφους.

Στο δείπνο που θα παραθέσει απόψε προς τιμήν του Έλληνα πρωθυπουργού ο κ. Ερντογάν, έχει προσκαλέσει και τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

Στην 15:30 έφτασε στην Αγκυρα το πρωθυπουργικό αεροσκάφος

Στην Άγκυρα έφθασε στις 15:30 ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μαζί με τον αναπληρωτή ΥΠΕΞ Γιώργο Κατρούγκαλο και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομίας Στέργιο Πιτσιόρλα.

Στο πλευρό του πρωθυπουργού είναι και η σύζυγός του Περιστέρα Μπαζιάνα.

Η άφιξη του Αλέξη Τσίπρα

Το tweet του Αλέξη Τσίπρα

Με την άφιξη του στην Αγκυρα ο πρωθυπουργός ανέβασε στο twitter μία φωτογραφία από την υποδοχή του στο αεροδρόμιο -στο κάδρο βρίσκεται και η σύντροφος του Περιστέρα Μπαζιάνα-. Την φωτογραφία συνόδευε και μία ανάρτηση αναφορικά με το τετ α τετ που θα έχει με τον Ταγίπ Ερντογάν. «Άφιξη στην Άγκυρα για τη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Τουρκικής Δημοκρατίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Έχουμε τη δυνατότητα να πιάσουμε ξανά το νήμα ενός ειλικρινούς διαλόγου για την επανεκκίνηση της θετικής μας ατζέντα, προς όφελος των λαών μας και της ευρύτερης περιοχής.»

Ο Αλέξης Τσίπρας με τους υπουργούς του θα κατευθυνθούν στο περίφημο Λευκό Παλάτι του Ερντογάν, όπου θα έχουν διμερείς συζητήσεις. Στις 18:50 αναμένονται κοινές δηλώσεις του κ. Τσίπρα με τον κ. Ερντογάν.

Να σημειωθεί ότι λίγο πριν αναχωρήσει από την Αθήνα για την Αγκυρα σήμερα το πρωί ο Αλέξης Τσίπρας, έγινε γνωστό ότι η Τουρκία επικήρυξε τους 8 Τούρκους αξιωματικούς στους οποίους έχει χορηγηθεί άσυλο στην Ελλάδα, με 700.000 ευρώ τον καθένα!

Ο διεθνής Τύπος σχολιάζει ότι Ερντογάν-Τσίπρας θα προσπαθήσουν να βελτιώσουν τα ελληνοτουρκικά, με κάποια ΜΜΕ να αναφέρουν ότι, όμως, όλο αυτό θα είναι μια προσποίηση διαλόγου και ότι αυτό που θα μείνει θα είναι οι φωτό με τα χαμόγελα. Τούρκος πολιτικός αναλυτής ανέφερε στη Φωνή της Αμερικής ότι ο «ο Τσίπρας θα προτείνει στην Τουρκία ένα μορατόριουμ στις αμοιβαίες επιδρομές στο Αιγαίο -στη θάλασσα ή στον αέρα. Θα προταθεί ένα μορατόριουμ 6-12 μιλίων σ’ αυτές τις διαρκείς κόντρες και αερομαχίες».

Αναλυτικά το πρόγραμμα του πρωθυπουργού στην Τουρκία

Σήμερα, στην Αγκυρα:

  • 16:00 Αφιξη στο Προεδρικό Μέγαρο και συνάντηση με τον Αντιπρόεδρο της Τουρκικής Δημοκρατίας, Φουάτ Οκτάι.
  • 16:45 Συνάντηση του Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα με τον Πρόεδρο της Τουρκικής Δημοκρατίας, Ταγίπ Ερντογάν και εν συνεχεία διευρυμένες συνομιλίες της ελληνικής αποστολής με αξιωματούχους της κυβέρνησης της Τουρκικής Δημοκρατίας.
  • 18:50 Δηλώσεις του Πρωθυπουργού και του Προέδρου της Τουρκικής Δημοκρατίας προς τους εκπροσώπους του Τύπου.
  • 19:30 Δείπνο από τον Πρόεδρο της Τουρκικής Δημοκρατίας προς τιμήν του Έλληνα Πρωθυπουργού.

Αύριο, στην Κωνσταντινούπολη:

  • 09:15 Επίσκεψη και ξενάγηση του Πρωθυπουργού στην Αγία Σοφία.
  • 11:30 Μετάβαση του Πρωθυπουργού στη Θεολογική Σχολή της Χάλκης, όπου αφού ξεναγηθεί θα έχει συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη, Βαρθολομαίο.
  • 18:30 Συνάντηση του Πρωθυπουργού με εκπροσώπους της ελληνικής ομογένειας της Κωνσταντινούπολης στο Σισμανόγλειο Μέγαρο όπου στεγάζεται το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας.

Η είδηση της άφιξης του Αλέξη Τσίπρα είναι από τις βασικές ειδήσεις σε όλα τα ΜΜΕ της γειτονικής χώρας.

Η συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον τούρκο αντιπρόεδρο Οκτάι.

iefimerida.gr

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.