ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
20 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Στην Τουρκία την επόμενη εβδομάδα ο Νίκος Παναγιωτόπουλος 

1 min read

Τις πληγείσες περιοχές από τους τραγικούς σεισμούς της Τουρκίας πρόκειται να επισκεφθεί την επόμενη εβδομάδα και συγκεκριμένα την Τρίτη 4 Απριλίου, ο υπουργός Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος. 

Ο υπουργός Άμυνας επισκέπτεται την Τουρκία μέσα σε ένα γενικότερο κλίμα ύφεσης των εντάσεων που επικρατεί στις σχέσεις των δύο χωρών τα τελευταία χρόνια, το οποίο ξεκίνησε μετά την άμεση και αδιαμφισβήτη στάση αλληλεγγύης που έδειξε η Ελλάδα στη γειτονική χώρα μπροστά στην τραγωδία. 

Εξάλλου, πριν από λίγες ημέρες σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ πριν από λίγες ημέρες ο κ. Παναγιωτόπουλος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο συνάντησής του με τον Τούρκο ομόλογό του. 

Όσον αφορά στην πορεία των ελληνοτουρκικών σχέσεων, ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας είχε αναφέρει στη συνέντευξη ότι «ασφαλώς και υπάρχει μία αλλαγή συμπεριφοράς, δεν ξέρω αν θα είναι μόνιμη και σταθερή, διατηρώ κάποιες επιφυλάξεις.Έχει σαφώς μειωθεί η ένταση. Θεωρώ όμως ότι είναι απολύτως λογικό μετά το κακό που βρήκε τους γείτονες με το σεισμό και την τεράστια καταστροφή που έγινε εκεί πέρα.Σε μία εποχή που και η τουρκική οικονομία δεν είναι στα καλύτερά της. Σε προεκλογική περίοδο κιόλας». 

Αναφορικά με το ενδεχόμενο συνάντησης του με τον Τούρκο ομόλογο του ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας είχε αναφέρει σχετικά: «Η πρόσκληση έχει επικοινωνηθεί, τουλάχιστον από την τουρκική πλευρά. Τώρα όντως όσο πηγαίνουμε πιο βαθιά στις προεκλογικές περιόδους του καθενός, της κάθε χώρας, τα περιθώρια θα είναι πιο στενά, αλλά δεν θα απέκλεια μία συνάντηση με τον Ακάρ και αν έπρεπε να βάλω στοίχημα γι’ αυτό το πιθανότερο είναι να συμβεί αυτό στην Τουρκία στα σεισμόπληκτα, έτσι; Γιατί ξέρω ότι εκεί είναι συνέχεια». Σε ερώτηση δε εάν θα πηγαινε απάντησε «δεν θα το απέκλεια αυτό, θα το δω».

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.