ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

12 Μαΐου 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Στην περιοχή που αιχμαλωτίστηκαν οι 2 Έλληνες στρατιωτικοί ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών

1 min read

Ο Τούρκος Υπουργός Εσωτερικών   Σουλεϊμάν Σοϊλού  επισκέφτηκε την περιοχή της Αδριανούπολης.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην πόλη επισκέφτηκε το Στρατηγείο της 54 Μ/Κ Ταξιαρχίας Πεζικού καθώς επίσης και φυλάκια της μεθορίου, όπως το φυλάκιο PAZARKULE το οποίο βρίσκεται απέναντι από το Ελληνικό Φυλάκιο 1 δηλαδή στην περιοχή όπου έγινε η σύλληψη των 2 στρατιωτικών μας και το Φυλάκιο της γέφυρας των Μαρασίων..

Από τους διαλόγους δεν προκύπτει κάποια δήλωση που να αφορά τα Ελληνοτουρκικά.

Ωστόσο είπε πολλά για τη Συρία :

Σχεδόν 300.000 Σύροι έχουν επιστρέψει στην πατρίδα τους μετά τις δύο διασυνοριακές επιχειρήσεις της Τουρκίας στη βόρεια Συρία, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού.

Η Τουρκία έχει πραγματοποιήσει δύο επιχειρήσεις– “Ασπίδα του Ευφράτη” και “Κλάδος Ελαίας”–εναντίον της κουρδικής πολιτοφυλακής YPG και του Ισλαμικού Κράτους στη βόρεια Συρία. Η Άγκυρα θεωρεί την υποστηριζόμενη από τις ΗΠΑ YPG τρομοκρατική οργάνωση.

Η Τουρκία φιλοξενεί περισσότερους από 3,5 εκατομμύρια σύρους πρόσφυγες, οι οποίοι έχουν εγκαταλείψει την χώρα τους για να γλιτώσουν από τον πόλεμο. Κάποιοι Τούρκοι τους θεωρούν οικονομικό βάρος και απειλή για τις θέσεις εργασίας.

“Ο αριθμός των Σύρων που επέστρεψε στη χώρα του μετά τις επιχειρήσεις Ασπίδα του Ευφράτη και τον Κλάδος Ελαίας είναι 291 και 790 αντίστοιχα”, είπε ο Σοϊλού, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Η επιχείρηση “Ασπίδα του Ευφράτη” το 2016 απομάκρυνε το Ισλαμικό Κράτος από εδάφη κατά μήκος της μεθορίου και η δεύτερη, “Ο Κλάδος Ελαίας” πήρε τον έλεγχο της γειτονικής περιοχής Αφρίν από τα χέρια των δυνάμεων των Κούρδων της Συρίας την Άνοιξη.
Ο Σοϊλού είπε ακόμη ότι περισσότεροι από 250.000 παράνομοι μετανάστες συνελήφθησαν στην Τουρκία το 2018 χωρίς να διευκρινίσει τις εθνικότητές τους και πρόσθεσε ότι αυτό ισοδυναμεί με άνοδο κατά περισσότερο από 50% σε σχέση με τον προηγούμενο χρόνο.

 

 

Δημοσίευση στα Social Media