ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
28 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Στην παραγωγή αντισηπτικών από κατασχεμένες ποσότητες αιθυλικής αλκοόλης προχωρά ο στρατός

1 min read

Το ΓΕΕΘΑ ανακοίνωσε σήμερα σειρά πρόσθετων μέτρων που λαμβάνονται στον χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων για την πρόληψη και αντιμετώπιση του κορωνοϊού, καθώς και δράσεις που αφορουν στη συνδρομή του στρατεύματος 

Σε αυτό το πλαίσιο:

– Έχουν διατεθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης τρεις γιατροί και πέντε νοσηλευτές και στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας πέντε γιατροί και πέντε νοσηλευτές για τη στελέχωση κινητών μονάδων ελέγχου. Επίσης, στην ομάδα διαχείρισης κρίσης του νομού Καστοριάς έχει διατεθεί ένας γιατρός και στο Κέντρο Υγείας Τσοτυλίου ένας γιατρός και ένας νοσηλευτής.

– Στην 441 Αποθήκη Βάσεως Υγειονομικού Υλικού έχει ξεκινήσει η παραγωγή αντισηπτικού διαλύματος από κατασχεμένες ποσότητες αιθυλικής αλκοόλης, με αρχικό σχεδιασμό διάθεσης 13.500 φιαλών των 400 χιλιοστόλιτρων για την κάλυψη των αναγκών των Ενόπλων Δυνάμεων, 1.500 φιαλών των 400 χιλιοστόλιτρων για την κάλυψη των αναγκών του ΓΕΕΦ και 13.500 φιαλών του 1 λίτρου για το υπουργείο Υγείας.

– Στο 700 Στρατιωτικό Εργοστάσιο σύντομα θα ξεκινήσει η παραγωγή μεγάλης ποσότητας απλών χειρουργικών μασκών για ικανοποίηση απαιτήσεων και αναγκών τόσο των Ενόπλων Δυνάμεων όσο και του υπουργείου Υγείας.

– Το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό πραγματοποιεί συχνές θερμομετρήσεις, ελέγχει τις συνθήκες υγιεινής και καθαριότητας, ενώ εξειδικευμένο προσωπικό παρέχει και ψυχολογική υποστήριξη. Επιπρόσθετα, πραγματοποιούνται λεπτομερείς καθαριότητες, αερισμός και απολυμάνσεις εγκαταστάσεων.

– Για τις αεροδιακομιδές, έχουν χορηγηθεί και χρησιμοποιούνται συλλογές ατομικής προστασίας για τα πληρώματα των ιπτάμενων μέσων, ενώ οι ασθενείς από COVID-19 μεταφέρονται με ειδική κάψουλα και σύμφωνα με τις οδηγίες του υπουργείου Υγείας και του ΕΟΔΥ.

– Οι Διοικήσεις-Διευθύνσεις δίνουν οδηγίες και ενημερώνουν το προσωπικό τους για τη σκοπιμότητα των μέτρων πρόληψης που ήδη εφαρμόζονται και δίνουν ιδιαίτερη βαρύτητα στον έλεγχο εφαρμογής τους.

– Οι μονάδες, τα Επιτελεία και οι υπηρεσίες εκτελούν και επιβλέπουν την εφαρμογή των οδηγιών που αφορούν στον στρατωνισμό, στην εκπαίδευση, στις συγκεντρώσεις και στις μετακινήσεις του προσωπικού.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.