ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
29 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Στην Κω αποβιβάστηκαν οι 400 μετανάστες του φορτηγού πλοίου

1 min read

Οι επιβαίνοντες είναι κυρίως Αφγανοί και Πακιστανοί

Ολοκληρώθηκε τα ξημερώματα η επιχείρηση διάσωσης των 400 μεταναστών που βρίσκονταν σε φορτηγό πλοίο, το οποίο είχε εντοπιστεί ανατολικά της Κρήτης. Με τη συνοδεία σκαφών του Λιμενικού ρυμουλκήθηκε στην Κω και οι μετανάστες μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης του νησιού.

Υπενθυμίζεται, ότι οι ελληνικές Αρχές ζήτησαν την επιστροφή του σε τουρκικό λιμάνι, με δεδομένο ότι το σκάφος φέρει τούρκικη σημαία και είχε ξεκινήσει από εκεί, ωστόσο η Τουρκία το αρνήθηκε.

Οι επιβαίνοντες είναι κυρίως Αφγανοί και Πακιστανοί και σύμφωνα με καταγγελία του «Aegean Boat Report», είναι τέσσερις ημέρες χωρίς φαγητό, νερό και ιατρική περίθαλψη.

«Η Τουρκία δεν δέχεται την επιστροφή πλοίου τουρκικής σημαίας που απέπλευσε από τουρκικό λιμάνι προφανώς και σε γνώση της τουρκικής ακτοφυλακής. Συνηθίζει να συμπεριφέρεται σαν πειρατής στην Ανατολική Μεσόγειο και συνεχίζει να αδιαφορεί για την ανθρώπινη ζωή», τόνισε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης.

Από την πλευρά του, ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί την κυβέρνηση ότι θέτει σε κίνδυνο τη ζωή 400 ανθρώπων που κινδυνεύουν στη θάλασσα. «Περιμένουμε από τον κ. Μητσοτάκη, ο οποίος μόλις χθες δήλωνε ότι δεν μπορούμε να επιτρέψουμε την εργαλειοποίηση απελπισμένων ανθρώπων για πολιτικούς σκοπούς, να κάνει το αυτονόητο, να επαναφέρει τη χώρα στην υπεράσπιση της διεθνούς νομιμότητας» τόνισε.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.