ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
20 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Στη Θεσσαλονίκη για προσκύνημα η Τίμια Ζώνη της Παναγιάς

1 min read

Στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται από την Τρίτη έως και την Κυριακή, 28 Οκτωβρίου, η Τίμια Ζώνη της Θεοτόκου, το μοναδικό σωζόμενο κειμήλιο της Παναγίας.

Η πόλη υποδέχτηκε το Ιερό Κειμήλιο από τη Μονή Βατοπεδίου του Αγίου Όρους.

Ο Πανοσιολογιώτατος Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής, Γέροντας Εφραίμ, κόμισε στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Ευόσμου τη θαυματουργό και πάνσεπτο Τιμία Ζώνη της Υπεραγίας Θεοτόκου, όπου και θα παραμείνει τις επόμενες ημέρες για προσκύνημα και ευλογία των πιστών.

Η υποδοχή της Τίμιας Ζώνης πραγματοποιήθηκε στις 18:00 το απόγευμα της Τρίτης, στη συμβολή των οδών Αριστοτέλους και Δενδροποτάμου, στα σύνορα Ευόσμου – Μενεμένης. Ακολούθησε λιτάνευση του Ιερού Κειμηλίου, πανηγυρικός αρχιερατικός εσπερινός και αγρυπνία.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής της Τιμίας Ζώνης θα τελούνται καθημερινά Αγρυπνίες (20:30 – 00:30), Όρθρος και πρωινές Θείες Λειτουργίες (07:30 – 09:30), Ιερά Παράκληση ανά δίωρο και Εσπερινός στις 17:30.

Σήμερα το βράδυ (Τετάρτη 24/10) θα τελεστεί Αρχιερατική Αγρυπνία, ενώ την Παρασκευή (26/10) στις 18:00 Αρχιερατικό Ευχέλαιο, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου κ. Βαρνάβα.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.