ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
20 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Στη φυλακή η Πρόεδρος του τουρκικού Ιατρικού Συλλόγου επειδή ζήτησε  έρευνα για χημικά όπλα κατά των Κούρδων!

1 min read

Στοχοποίηση (από τον Ερντογάν), σύλληψη, φυλάκιση

Δικαστήριο της Άγκυρας διέταξε σήμερα τη σύλληψη της Προέδρου του Τουρκικού Ιατρικού Συλλόγου (TTB) επειδή ζήτησε έρευνα για τη χρήση χημικών όπλων κατά των Κούρδων μαχητών, ανέφερε ο ειδησεογραφικός ιστότοπος T24.

Η Şebnem Korur Fincanci φυλακίστηκε εν αναμονή της δίκης της, μια ημέρα αφότου συνελήφθη από την αστυνομία της Κωνσταντινούπολης, στο πλαίσιο έρευνας που ξεκίνησε από το γραφείο του γενικού εισαγγελέα της Άγκυρας.

https://youtu.be/3vqwO59Fckw

Η 63χρονη μεταφέρθηκε αργότερα στην πρωτεύουσα Άγκυρα, όπου συνελήφθη επίσημα από τοπικό δικαστήριο με την κατηγορία της «προπαγάνδας της τρομοκρατίας», ανέφερε το Τ24.

Η Fincanci νωρίτερα αυτόν τον μήνα ζήτησε έρευνα σχετικά με αναφορές ότι ο τουρκικός στρατός είχε χρησιμοποιήσει «τοξικά χημικά αέρια» κατά του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK).

Η 63χρονη ιατροδικαστής, έχει περάσει μεγάλο μέρος της καριέρας της τεκμηριώνοντας βασανιστήρια και κακομεταχείριση και είναι κορυφαία ακτιβίστρια για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Τουρκία. Έχει επίσης διατελέσει πρόεδρος του Ιδρύματος Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Τουρκίας και είναι σφοδρή επικριτής της κυβέρνησης.

Πέντε μέλη του TTB που διαμαρτύρονταν για την κράτηση της Fincancı έξω από το δικαστήριο της Άγκυρας σήμερα τέθηκαν υπό κράτηση από την αστυνομία, ανέφερε ο ειδησεογραφικός ιστότοπος Diken, ενώ αρκετοί άνθρωποι συνελήφθησαν επίσης κατά τη διάρκεια διαδήλωσης υπέρ της Fincancı στην Κωνσταντινούπολη.

https://youtu.be/fXao85Pfiv4

newsbreak

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.