ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

26 Σεπτεμβρίου 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Στη φάκα το κύκλωµα µπράβων που έσπερνε τον τρόµο στη Σαλαµίνα

1 min read

Το Τµήµα Δίωξης Εκβιαστών συνέλαβε τον 40χρονο αρχηγό και έναν 37χρονο, ενώ ταυτοποίησε άλλα τρία άτοµα

Την οµάδα µπράβων που είχε γίνει ο φόβος και ο τρόµος των επιχειρηµατιών στη Σαλαµίνα, πουλώντας «προστασία» ακόµα και σε περίπτερα, «ξήλωσε» το Τµήµα Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής.

Η έρευνα ξεκίνησε χάρη στην τόλµη ενός εστιάτορα, ο οποίος δεν δέχθηκε να ενδώσει στους εκβιασµούς των «νονών» της νύχτας. Ο επιχειρηµατίας άνοιξε το εστιατόριό του στις 15 Ιουνίου 2019 και µόλις µία ηµέρα µετά ο αρχηγός της οµάδας των µπράβων τού έστειλε «απεσταλµένο», ο οποίος του µετέφερε το εξής µήνυµα: «Θέλω την προστασία του µαγαζιού. Η περιοχή όπου έχεις ανοίξει το κατάστηµά σου είναι δική µου».

Ο ιδιοκτήτης απάντησε ότι δεν πρόκειται να δώσει τίποτα. Ο 40χρονος αρχηγός επανήλθε µέσω του ανθρώπου του, ο οποίος προσέγγισε ξανά τον εστιάτορα και του µετέφερε δεύτερο µήνυµα: «Θα δώσεις και θα σου κάνω και καλή τιµή».

Ο ιδιοκτήτης επέµεινε στη θέση του, µε αποτέλεσµα προχθές να εµφανιστούν µε άγριες διαθέσεις στο µαγαζί του οκτώ άτοµα, ανάµεσά τους και ο 40χρονος αρχηγός. Ακολούθησε συµπλοκή ανάµεσα στον εστιάτορα, θαµώνες του καταστήµατος που κατάλαβαν τι συµβαίνει και τον υποστήριξαν και την οµάδα των µπράβων. Κατά τη διάρκεια του επεισοδίου ο 40χρονος αρχηγός έβγαλε µαχαίρι, ενώ 34χρονος συνεργός του απείλησε µε πιστόλι τους θαµώνες που υποστήριξαν τον ιδιοκτήτη.

Πληροφορίες αναφέρουν, µάλιστα, ότι πυροβόλησε δύο φορές στον αέρα, χωρίς να υπάρξουν τραυµατισµοί. Από τη συµπλοκή τραυµατίστηκε ο 40χρονος µπράβος, ο οποίος µεταφέρθηκε από τα µέλη της οµάδας του στο Θριάσιο Νοσοκοµείο. Στο µεταξύ, ο καταστηµατάρχης ειδοποίησε την Αστυνοµία για όλα όσα είχαν συµβεί και έτσι οι αστυνοµικοί µετέβησαν στο νοσοκοµείο, όπου συνέλαβαν τον 40χρονο. Ο 34χρονος που πυροβόλησε µε το πιστόλι εξαφανίστηκε και αναζητείται.

Σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του βρέθηκε σηµειωµατάριο στο οποίο, σύµφωνα µε αστυνοµικές πηγές, αναγράφονταν τα µαγαζιά που είχε το κύκλωµα υπό τον «έλεγχό» του και τις «ταρίφες» που έπαιρνε από αυτά. Οι αστυνοµικοί µετέβησαν σχεδόν σε όλα τα καταστήµατα, τα ονόµατα των οποίων υπήρχαν στο σηµειωµατάριο, χωρίς όµως κανείς από τους ιδιοκτήτες τους να θελήσει να δώσει κατάθεση και να καταγγείλει εκβιασµό.

Μεταξύ άλλων εξετάζεται το κατά πόσο αυτό οφείλεται στον φόβο. «Ηταν σκληροί απέναντι στους επιχειρηµατίες. Σκεφτείτε ότι έπαιρναν χρήµατα ακόµα και από περίπτερα, γνωρίζοντας ότι οι ιδιοκτήτες δεν µπορούσαν να δώσουν περισσότερα από 50 ευρώ τον µήνα» εξηγεί αστυνοµική πηγή. Το Τµήµα ∆ίωξης Εκβιαστών συνέλαβε έναν 37χρονο, µέλος της ίδιας οµάδας, ενώ ταυτοποίησε άλλα τρία άτοµα. Σύµφωνα µε πληροφορίες, οι συλληφθέντες αλλά και οι καταζητούµενοι έχουν απασχολήσει τις Αρχές στο παρελθόν για ληστείες, κλοπές, «σπάσιµο» επιταγών, εκρήξεις σε ΑΤΜ, καθώς επίσης και για ναρκωτικά. Κατά τη διάρκεια των ερευνών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο ρεπλίκες πολεµικών όπλων, µια συσκευή ηλεκτρικής εκκένωσης (taser), ένα χειρόγραφο σηµείωµα και τρία κινητά τηλέφωνα.TAGS

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newskamatero by Newskamatero.