ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
23 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Στη δικαιοσύνη κατά του ΔΕΔΔΗΕ για τις πολυήμερες διακοπές ρεύματος ο δήμος Χαλανδρίου

1 min read

Νομικά κατά του ΔΕΔΔΗΕ θα κινηθεί ο Δήμος Χαλανδρίου για την παρατεταμένη διακοπή της ηλεκτροδότησης που ακολούθησε την κακοκαιρία «Μήδεια» και άφησε εκατοντάδες νοικοκυριά στο Χαλάνδρι χωρίς ρεύμα.

Την απόφαση γνωστοποίησε ο δήμαρχος, Σίμος Ρούσσος. Σε δηλώσεις του έκανε λόγο για «αποκαρδιωτική κατάσταση» μετά το πέρασμα της «Μήδειας» και πως ήδη έχει δώσει τη σχετική εντολή στη Νομική Υπηρεσία, ώστε να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες.

Ο δήμαρχος Χαλανδρίου δήλωσε συγκεκριμένα: «Η αποκαρδιωτική κατάσταση με τις διακοπές ρεύματος στις γειτονιές της πόλη μας για πέμπτη ημέρα δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο. Η πρωτοφανής αναλγησία των υπευθύνων του ΔΕΔΔΗΕ δοκιμάζει την υπομονή όλων μας και θέτει σε κίνδυνο περιουσίες, ελπίζουμε όχι και ανθρώπινες ζωές».

Σημειώνεται ότι και στην ανακοίνωση που εξέδωσε στις 17 Φεβρουαρίου 2021 η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) αποσαφηνίζεται ότι «οι δήμοι δεν φέρουν καμία ευθύνη για το κλάδεμα ή κόψιμο των δέντρων κατά μήκος των γραμμών μεταφοράς ενέργειας, όπως προκύπτει και από τον Κανονισμό Εγκαταστάσεων και Συντήρησης Υπαίθριων Γραμμών Ηλεκτρικής Ενέργειας, ΦΕΚ 608/Β/6.10.67 Αρ. 281».

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.