ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

22 Ιανουαρίου 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Στη Βουλή πανηγυρίζουν για τη Συμφωνία των Πρεσπών και οι Σκοπιανοί υψώνουν τη σημαία της «κατεχόμενης Μακεδονίας»!

1 min read

Aυξάνει το κύμα διεκδικήσεων από τους ανιστόρητους Σκοπιανούς εθνικιστές. Στο Μέγαρο Μαξίμου πανηγυρίζουν για τη Συμφωνία των Πρεσπών την ίδια ώρα που οι Σκοπιανοί κάνουν λόγο για «κατεχόμενη Μακεδονία» και «μακεδονική μειονότητα».

Όταν η ιστορία αλλοιώνεται σε τέτοιο βαθμό είναι θέμα χρόνου να ξεκινήσουν οι εδαφικές διεκδικήσεις. Οι «γεωγραφικοί προσδιορισμοί» ανοίγουν το δρόμο για μια σειρά προκλήσεων που βασίζονται σε ψεύτικη ιστορία και εξτρεμιστικές θέσεις από τους Σλάβους των Σκοπίων.

Γιατί η κυβέρνηση δεν παίρνει θέση για αυτές τις προκλήσεις; Θα ζητήσει εξηγήσεις από την κυβέρνηση των Σκοπίων;

Oι σλάβοι απόδημοι της ΠΓΔΜ αντικαθιστούν μετά τις συνταγματικές αλλαγές την κρατική σημαία τους με εκείνη που απεικονίζει τον ήλιο της Βεργίνας, και η οποία, όπως ισχυρίζονται, αντιπροσωπεύει τους Σλάβους της «κατεχόμενης Μακεδονίας».

Κάνουν, ήδη, τον γύρο του Διαδικτύου, φωτογραφίες με την υποστολή και ανάρτηση των σημαιών στην κοινότητα των αποδήμων σκοπιανών της Αυστραλίας, τις οποίες ανέβασε στο Facebook το «Παγκόσμιο Μακεδονικό Κογκρέσο».Οι φωτογραφίες συνοδεύονται από προκλητικότατο κείμενο, στο οποίο γίνεται λόγος για την «κατακτημένη Μακεδονία» και τη «μακεδονική μειονότητα» που υπάρχει σε αυτήν.

«Η “μακεδονική” κοινότητα της Αδελαΐδας και Νότιας Αυστραλίας αντικατέστησε τη σημαία της “Δημοκρατίας της Μακεδονίας” που μας επιβλήθηκε και την αντικατέστησε με τη μακεδονική σημαία, η οποία αντιπροσωπεύει όλο τον λαό της περιοχής της “κατεχόμενης Μακεδονίας”», αναφέρεται στο κείμενο.

Οι Σκοπιανοί ισχυρίζονται πως, «καταδικάζεται η καπήλευση της «Μακεδονίας», καθώς και η εθνοκάθαρση που υπέστη ο «μακεδονικός» λαός. Υψώνουμε τον «μακεδονικό» ήλιο!», σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Δημοσίευση στα Social Media