ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
25 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Στην τελική ευθεία το ξεπούλημα της Ελλάδας – Την συνθήκη της Λωζάνης θέλει να αναθεωρήσουμε η Τουρκία

1 min read

Τα λέγαμε προεκλογικά και δεν μας πιστεύατε. Οι “Πρέσπες” της Νέας Δημοκρατίας έρχονται

Αμέσως μετά της Παναγίας, αρχίζει το μεγάλο ξεπούλημα και οι Τούρκοι δεν το κρύβουν ότι θέλουν μια επαναδιαπραγμάτευση της συνθήκης της Λωζάνης. Μίας συνθήκης, που εξ’ αρχής ήταν εις βάρος της Ελλάδος την οποία στην συνέχεια οι Τούρκοι παραβίασαν.

Σύμφωνα με την συνθήκη η Ίμβρος και η Τένεδος θα έπρεπε να παραμείνουν με ελληνικό πληθυσμό και σήμερα εκεί ζουν ελάχιστοι Έλληνες. Επίσης, στην Κωνσταντινούπολη ζούσαν τότε 300.000 σχεδόν Έλληνες, που με την συνθήκη είχαν δικαίωμα παραμονής και τους έδιωξαν οι Τούρκοι σχεδόν όλους!

Τώρα θέλουν ακόμη περισσότερα! Και έτσι την Δευτέρα 24 Αυγούστου αναμένεται να γίνει η πρώτη συνάντηση στο πλαίσιο του 61ου γύρου των διερευνητικών επαφών μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας. Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Τουρκιγιέ στην συνάντηση στην Άγκυρα, θα τεθεί επί τάπητος το ζήτημα της συνθήκης της Λωζάνης.

Θα συζητηθούν επίσης τα θέματα της υφαλοκρηπίδας και του εναέριου χώρου.

Με πρωτοσέλιδο της η τουρκική εφημερίδα και με τίτλο «Ατζέντα έκπληξη με Αθήνα: Ας συζητήσουμε τη Λωζάνη», γράφει ότι «η Ελλάδα μόλις κατάλαβε ότι δεν θα πετύχει τίποτα με την επιθετική της στάση ανταποκρίθηκε στις εκκλήσεις της Άγκυρας για διάλογο».

Στην κρίσιμη συνάντηση της Άγκυρας το πιο σημαντικό θέμα θα είναι η Συνθήκη της Λωζάνης η οποία υπογράφηκε το 1923. Σύμφωνα με την Τουρκιγιέ η Συνθήκη της Λωζάνης επανήλθε στην επικαιρότητα με αίτημα της ελληνικής πλευράς.

«Οι δύο χώρες δε θα προβούν σε καμία δήλωση σχετικά με το περιεχόμενο των συναντήσεων. Μεταξύ των ζητημάτων που θα τεθούν στο τραπέζι θα είναι και τα σημεία της Συνθήκη της Λωζάννης, με τα οποία δεν συμμορφώνεται η Ελλάδα. Η Ελλάδα θα επιμείνει στην επικαιροποίηση της Λωζάνης», γράφει.

Σύμφωνα επίσης με όσα αποκαλύπτει ο Economist σε άρθρο του υπάρχει συμφωνία για συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν στο Βερολίνο, το φθινόπωρο. Η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει διαψεύσει το βρετανικό έντυπο και είναι πλέον φανερό πως συνεχίζει την μυστική διπλωματία με την Τουρκία.

Είναι φανερό ότι αυτή η μυστική διπλωματία είναι εις βάρος των εθνικών μας συμφερόντων και γίνεται ενάντια στην θέληση του Ελληνικού Λαού και για τον λόγο αυτό είναι μυστική…

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.