ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
25 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Στη ρωσική Δούμα οι καταγγελίες ρωσίδων δημοσιογράφων για σεξουαλική παρενόχληση από βουλευτές

1 min read

Θα συζητηθούν στην αρμόδια για θέματα ηθικής επιτροπή της Ρωσικής Δούμας – Ο πρόεδρος της Δούμας μιλά για πιθανή ενορχηστρωμένη προβοκάτσια λόγω της προεκλογικής περιόδου

Οι δημόσιες καταγγελίες της δημοσιογράφου του BBC Φαρίντα Ρουστάμοβα, ότι έπεσε θέμα σεξουαλικής παρενόχλησης από τον πρόεδρο της επιτροπής Εξωτερικών υποθέσεων της Ρωσικής Δούμας Λεονίντ Σλούτσκι, προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του προέδρου της Ρωσικής Δούμας Βιτσισλάβ Βαλόντιν.

Αναφερόμενος στις καταγγελίες της ρωσίδας δημοσιογράφου που εργάζεται για το BBC, η οποία είναι μια από τις δημοσιογράφους που κατήγγειλαν τον Σλούτσκι για σεξουαλική παρενόχληση, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο όλες αυτές οι καταγγελίες να αποτελούν μια ενορχηστρωμένη προβοκάτσια που γίνεται σε προεκλογική περίοδο, ενώ συνέστησε στις δημοσιογράφους, που θεωρούν σύμφωνα με τις καταγγελίες τους ότι κινδυνεύουν δουλεύοντας στο κοινοβούλιο, να αλλάξουν δουλειά!

Συγχαίροντας τις συντάκτριες του κοινοβουλευτικού ρεπορτάζ, επ’ ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας, ο Βαλόντιν είπε: «Νοιώθετε ότι είναι επικίνδυνο να εργάζεστε τη Δούμα; Εάν ναι, τότε αλλάξετε επάγγελμα». Τη φράση αυτή του προέδρου της ρωσικής Δούμας αναφέρει η εφημερίδα Vedomosti. Όπως διευκρινίζει μάλιστα η εφημερίδα RBK, έδωσε αυτή την απάντηση, όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει τις νέες καταγγελίες στις οποίες προέβη η δημοσιογράφος του BBC Φαρίντα Ρουστάμοβα.
Χθες η ρωσική υπηρεσία του BBC δημοσίευσε απομαγνητοφωνημένη συνομιλία, στην οποία , ακούγεται ο πρόεδρος της επιτροπής Εξωτερικών υποθέσεων της Ρωσικής Δούμας Λεονίντ Σλούτσκι (εκπροσωπεί το Φιλελεύθερο Δημοκρατικό Κόμμα της Ρωσίας του εθνικιστή ηγέτη Βλαντιμίρ Ζιρινόφσκι) να προτείνει στη δημοσιογράφο του BBC Ρουστάμοβα να γίνει ερωμένη του. Η ιδία η Ρουστάμοβα δήλωσε ότι υπέστη σωματικές απειλές εκ μέρους του ρώσου κοινοβουλευτικού.

Ο πρόεδρος της ρωσικής Δούμας, διευκρίνισε ότι με το ζήτημα αυτό των καταγγελιών θα ασχοληθεί η ρωσική Βουλή, λέγοντας χαρακτηριστικά τα εξής: «Στο πλαίσιο της προεκλογικής εκστρατείας οι εκπρόσωποι του BBC, του αγαπημένου μου καναλιού «Ντοζντ» και της γεωργιανής τηλεόρασης , κάνουν καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση. Η πολιτική είναι για τους πολιτικούς και γι αυτόν ακριβώς τον λόγο θα ασχοληθούμε με το ζήτημα αυτό, το οποίο έχει δύο πλευρές εάν στο πλαίσιο της έρευνας όπως προβλέπει η νομοθεσία αποδειχθεί ότι είναι προβοκάτσια; Προσέβαλες ζητάς συγνώμη, προκάλεσες θα απολογηθείς» είπε χαρακτηριστικά ο Βαλόντιν.

«Η Ιστορία αυτή συνέβη στο απόγειο της προεκλογικής εκστρατείας. Αυτό μπορεί να εκληφθεί ως απόπειρα δυσφήμισης» φέρεται να είπε ο πρόεδρος της ρωσικής Δούμας, όπως αναφέρει το κανάλι «Ντοζντ», ενώ ο ίδιος επεσήμανε ότι οι καταγγελίες γίνονται από ξένα μέσα ενημέρωσης. Έδωσε επίσης την δική του προέκταση στο ζήτημα, υποθέτοντας τι θα γίνονταν αν προέβαιναν σε τέτοιου είδους καταγγελίες για τον γερουσιαστή Μακέιν γυναίκες δημοσιογράφοι του Russia Today ή του Sputnik. « Η έκβαση θα ήταν προαποφασισμένη» στην περίπτωση αυτή είπε ο Βαλόντιν, όπως έγραψε η εφημερίδα RBK. Ωστόσο ο ίδιος πρότεινε να περιμένουμε όλοι τις αποφάσεις της Επιτροπής για ζητήματα Ηθικής της Ρωσικής Δούμας που θα εξετάσει τις καταγγελίες περί σεξουαλικής παρενόχλησης εκ μέρους του Λεονίντ Σλούτσκι.

Η Επιτροπή για ζητήματα Ηθικής της Ρωσικής Δούμας, έλαβε σχετική καταγγελία από την Φαρίντα Ρουστάμοβα για τον βουλευτή Λεονίντ Σλούτσκι, δήλωσε στο πρακτορείο TASS o επικεφαλής της επιτροπής Οταρί Αρσμπά. O ίδιος δήλωσε στην ρωσική υπηρεσία του BBC, ότι η ακριβής ημερομηνία που θα συνεδριάσει η επιτροπή, θα ορισθεί μετά τις 19 Μαρτίου.

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.