ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

19 Μαΐου 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Στερεά τροφή σε βρέφη: Πότε και πώς ξεκινάμε (vid)

1 min read

Τη δεκαετία του ’80 διατυπώθηκαν οι απόψεις ότι το γαστρεντερικό σύστημα του μωρού είναι ανώριμο και δεν μπορεί να διασπάσει τις$ στερεές τροφές, με αποτέλεσμα να κουράζονται τα νεφρά, το συκώτι και να εμφανίζονται αλλεργίες. Γι’ αυτό αποφασίστηκε τους πρώτους έξι μήνες της ζωής του, στο μωρό, να χορηγείται μόνο γάλα.

Τα τελευταία χρόνια οι αλλεργιολόγοι ωστόσο, υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχει κίνδυνος αλλεργιών αν χορηγηθούν στερεές τροφές στην ηλικία των 4 μηνών. Έτσι, το νωρίτερο που μπορούν να χορηγηθούν στερεές τροφές είναι ο 4ος μήνας. Πάντα να θυμάστε όμως, ότι ποτέ δεν πρέπει να δώσετε στο μικρό σας στερεές τροφές αν δεν έχετε πάρει τη σύμφωνη γνώμη του παιδιάτρου σας. Εκείνος και μόνο εκείνος θα σας συμβουλέψει όχι μόνο πότε μπορεί το παιδί σας να φάει τα πρώτα του φρούτα ή τις πρώτες του κρέμες, αλλά και τι να του δώσετε να φάει για πρώτη φορά.

Ποιες κρέμες δίνουμε στην αρχή σε ένα μωρό;

Συνήθως είναι η κρέμα ρυζάλευρου, έπειτα ο πουρές φρούτων και τέλος ο πουρές λαχανικών.

Αρχικά η κρέμα ρυζάλευρου (και όχι σιτάλευρου) θα πρέπει να είναι πολύ ρευστή, διότι το μωρό δεν γνωρίζει να καταπίνει στερεές τροφές. Χορηγούμε 2-3 κουταλάκια κρέμα την 1η μέρα το απόγευμα και αμέσως μετά συμπληρώνουμε το γεύμα με γάλα. Σιγά σιγά αυξάνουμε την ποσότητα της κρέμας, ώστε σε 10 περίπου μέρες να λαμβάνει το απόγευμα, μόνο κρέμα και όχι γάλα.

Με τον ίδιο τρόπο (σιγά σιγά), αφού πάρει την κρέμα, χορηγούμε στις 10 με 11 το πρωί τον πουρέ φρούτων που μπορείτε να φτιάξετε από φρούτα όπως, μπανάνα, μήλο, ροδάκινο, αχλάδι και βερίκοκο. Η μπανάνα και το μήλο προκαλούν δυσκοιλιότητα, γι’ αυτό ανάλογα με τις του μωρού προσαρμόζουμε και την ποσότητά τους. Αν το μικρό σας είναι δυσκοίλιο καλύτερα να αποφύγετε την μπανάνα. Αν πάλι θέλετε να του δώσετε μήλο, βράστε το πρώτα και μετά κάντε το κρέμα.

Πώς θα συστήσετε σε ένα μωρό το κουτάλι και το πρώτο του γεύμα με αυτό;

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί, πώς θα ταΐσετε για πρώτη φορά το μωρό σας ρυζάλευρο ή οποιαδήποτε άλλη κρέμα.

Source: How to introduce your baby to solid foods by mom365

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση