ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

20 Ιανουαρίου 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Στενεύει ο κλοιός για τον Ψινάκη: Θέμα χρόνου η παραίτηση-αποπομπή του από το δήμο Μαραθώνα;

1 min read

Πλέον οι μισοί και παραπάνω δημοτικοί σύμβουλοι του δήμου Μαραθώνα ζητούν την παραίτηση του δημάρχου Ηλία Ψινάκη μετά την κατακραυγή που έχει ξεσπάσει εις βάρος του έπειτα από τις φονικές πυρκαγιές που έπληξαν την περιοχή.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα του notioanatolika.gr, δημοτικοί σύμβουλοι έχουν ήδη συλλέξει τις υπογραφές προκειμένου να πραγματοποιηθεί συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Μαραθώνα στη διάρκεια της οποίας θα ζητηθεί από τον δήμαρχο η παραίτησή του.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, έχουν μαζευτεί ήδη 20 υπογραφές από τους συνολικά 33 δημοτικούς συμβούλους ενώ για τη διενέργεια συμβουλίου, απαιτείται μόλις το 1/3, δηλαδή 11!

Η προσπάθεια συλλογής υπογραφών συνεχίζεται ενώ αναμένεται το πρωί της Δευτέρας να πρωτοκολληθεί το σχετικό αίτημα στη γραμματεία του προεδρείου του δ.σ. ώστε να προχωρήσει άμεσα η διαδικασία που ορίζει ο νόμος για τη διεξαγωγή της συνεδρίασης.

Μάλιστα, οι εξελίξεις είναι ραγδαίες, αφού εάν οι υπογραφές κατατεθούν το πρωί της Δευτέρας, η εν λόγω συνεδρίαση ενδέχεται να πραγματοποιηθεί την Παρασκευή!

Στη διάρκειά της θα ζητηθεί η παραίτηση του δημάρχου και όπως είναι φυσικό αυτή θα πραγματοποιηθεί σε ιδιαίτερα τεταμένο κλίμα είτε εμφανιστεί είτε όχι ο κ. Ψινάκης!

Παράλληλα, πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Ψινάκης δέχεται πιέσεις από δύο ακόμη πλευρές. Αφενός από τους εναπομείναντες πιστούς του οι οποίοι βλέπουν ότι έχει χάσει κάθε έρεισμα στην τοπική κοινωνίακαι προσπαθούν να… σώσουν ό,τι μπορούν, αφετέρου και από κυβερνητικούς παράγοντες οι οποίοι τον βλέπουν ως αποδιοπομπαίο τράγο στην προσπάθειά τους να αποσείσουν τις ευθύνες από πάνω τους.

Το πλέον σίγουρο όμως είναι ότι ουδέποτε υπήρξε τόσο απομονωμένος από τους δημότες του δήμαρχος, αφού πλέον το τηλέφωνό του, όπως αναφέρουν άνθρωποι που γνωρίζουν, ελάχιστα χτυπάει ακόμη και για τρέχοντα διαδικαστικά ζητήματα.

Οι παραιτήσεις των δύο αντιδημάρχων του, Δήμ Λαμπαρού και Βασ. Τσουπρά καθώς και αυτή της δημοτικής συμβούλου Αναστ. Παππά, αλλά κυρίως η απουσία του κ. Ψινάκη στην πιο δύσκολη ώρα των δημοτών του και μάλιστα βσε βάθος χρόνου, έχουν ανοίξει τον ασκό του Αιόλου και πλέον όλα τα ενδεχόμενα για την επόμενη ημέρα του πιο… glamorous δημάρχου της χώρας, είναι ανοικτά!

πηγή: notioanatolika.gr

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση