ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
28 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Στενεύει ο κλοιός για την Άγκυρα-Φιλοϊρανικά στρατεύματα ξεκίνησαν πυραυλικές επιθέσεις έναντι Τουρκικών στρατευμάτων βόρεια του Idlib

1 min read

Του Βοyko Nikolov

ΔΑΜΑΣΚΟΣ- Τις προηγούμενες μέρες, το Ιράν εξέδωσε τελεσίγραφο στην Τουρκία, απαιτώντας τον άμεσο τερματισμό της Τουρκικής κατοχής στην Συρία, η Άγκυρα αγνόησε την εντολή της Τεχεράνης, με αποτέλεσμα δυνάμεις φίλα προσκείμενες με το Ιράν να ξεκινήσουν πυραυλική επίθεση εναντίων των τουρκικών στρατευμάτων, χρησιμοποιώντας βαλλιστικούς πυραύλους. Η είδηση αυτή επαλληθεύθη από το BulgarianArmy μέσω του Ισραηλινού πρακτορείου ειδήσεων Nziv και AviaPro.

Σύμφωνα με αυτές τις πηγές, το Ιράν φαίνεται να έβαλε έναντι των τουρκικών στρατευμάτων μέσω εξελιγμένης έκδοσης ενός σοβιετικού βαλλιστικού πυραύλου μικρής εμβέλειας. Οι πηγές αναφέρουν επίσης πως αρκετοί βαλλιστικοί πύραυλοι καταστράφηκαν από τα τουρκικά συστήματα αεράμυνας. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πυραυλική επίθεση ξεκίνησε από εδάφη που ελέγχονται από ιρανικές δυνάμεις, ωστόσο σύμφωνα με επίσημη τοποθέτηση των Τουρκικών αρχών, πίσω από αυτήν την πυραυλική επίθεση βρίσκεται η Δαμασκός.

”Οι φιλοϊρανικές δυνάμεις που μάχονται υπέρ του καθεστώτος Άσαντ εκτόξευσαν βαλλιστικούς πυραύλους στις θέσεις των τουρκικών στρατευμάτων, στα βόρεια της επαρχίας Ιντλίμπ. Σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία, ο πύραυλος φαίνεται να είναι μέσου βεληνεκούς που είναι πανομοιότυπος με αυτόν που χρησιμοποιούν οι Houthi στην Υεμένη κατά των Σαουδαραβικών δυνάμεων”, ανέφερε το τηλεοπτικό κανάλι 9D.

Το BulgarianArmy υπενθυμίζει πως νωρίς το πρωί στις 3/2/2020 η ηγεσία του Ιράν προειδοποίησε τις τουρκικές αρχές πως η υπομονή της στο ζήτημα της Τουρκικής κατοχής της Συρίας τελειώνει.

Το μήνυμα μεταδόθη στην  Άγκυρα μέσω του Ιρανικού Στρατιωτικού Συμβουλευτικού Κέντρου MAC στην Συρία.

Στο συγκεκριμένο μήνυμα, η Τεχεράνη αναφέρθηκε σε Τουρκικές επιθέσεις πυροβολικού έναντι φιλοϊρανικών δυνάμεων, γεγονός που θα μπορούσε να πυροδοτήσει νέες εντάσεις στην Μέση Ανατολή.

πηγή: BoulgarianArmy.com

Μετάφραση Χωριανόπουλου Άγγελου

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.