ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
29 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Πακέτο υποστήριξης 270 εκατ. δολαρίων για τα ελληνικά F-16

1 min read

Το Στέιτ Ντιπάρτµεντ αποφάσισε να εγκρίνει πακέτο υποστήριξης για τα ελληνικά F-16, αξίας 270 εκατοµµυρίων δολαρίων.

Στο πακέτο περιλαµβάνεται ο αόριστος όρος για «πρόγραµµα δοµικής ακεραιότητας του αεροσκάφους», χωρίς να διευκρινίζεται ποια αεροσκάφη αφορά, εάν δηλαδή πρόκειται για τα υπό αναβάθµιση 84 F-16 ή του block 50. Το πιθανότερο είναι να πρόκειται για τα block 50 καθώς υποτίθεται ότι για την αναβάθµιση των block 52+/Adv. το κόστος έχει διευθετηθεί ήδη µε το συµβόλαιο του 1,1 δισ. Ή µήπως δεν είναι έτσι;

Πιο συγκεκριµένα και όπως αναφέρεται στην αµερικανική ανακοίνωση, «η κυβέρνηση της Ελλάδας ζήτησε να αγοράσει από την κυβέρνηση των ΗΠΑ και τον ανάδοχο υπηρεσίες υποστήριξης και επιµελητείας για το πρόγραµµα δοµικής αναβάθµισης ASIP (F-16 Aircraft Structural Integrity Program), την υποστήριξη του προσοµοιωτή πτήσης στην 116ΠΜ (F-16 Aircrew Training Device ATD), Low, την υποστήριξη των συστηµάτων LANTIRN (Altitude Targeting και Infrared for Night) και προγράµµατα υποστήριξης για τα δύο ατρακτίδια αναγνώρισης DB-110 της 116ΠΜ (Pods Reconnaissance (RECCE). Η συνολική εκτιµώµενη αξία είναι 270 εκατοµµύρια $».

Υπενθυµίζεται ότι το πρόγραµµα αναβάθµισης των 38 F-16 block 50, µε τα απάτρια που θα προσέλθουν από την αφαίρεσή τους από τα υπό αναβάθµιση 84 F-16, αναµένει την έγκριση από την επιτροπή Αµυνας της Βουλής και θα κινηθεί στο διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 450 εκατ. $.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.