ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
20 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Στέιτ Ντιπάρτμεντ αδειάζει ξανά τον Ερντογάν: “Η κυριαρχία της Ελλάδας στα νησιά δεν αμφισβητείται

1 min read

«Η κυριαρχία της Ελλάδας στα νησιά δεν αμφισβητείται», διευκρίνισε εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, απαντώντας σε συγκεκριμένη ερώτηση που αφορούσε τις νέες απειλές του ισλαμιστή προέδρου της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν.

Προηγουμένως, Τούρκος ανταποκριτής στην ενημέρωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ προσπάθησε να παγιδεύσει τον εκπρόσωπο Νέντ Πράις για το θέμα των απειλών, διαστρεβλώνοντας την πραγματικότητα.

Ακολουθεί η ερώτηση των Ελλήνων ανταποκριτών, συμπεριλαμβανομένης της Hellas Journal, και η απάντηση:

ΕΡΩΤΗΣΗ: Ο πρόεδρος της Τουρκίας συνεχίζει να αμφισβητεί την κυριαρχία των ελληνικών νησιών του Αιγαίου. Ποια είναι η θέση σας σε αυτό το θέμα; Είναι ελληνικά αυτά τα νησιά;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα ακόλουθα, που αποδίδονται έναν εκπρόσωπο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Σε μια εποχή που η Ρωσία εισέβαλε ξανά σε ένα κυρίαρχο ευρωπαϊκό κράτος, οι δηλώσεις που θα μπορούσαν να αυξήσουν τις εντάσεις μεταξύ των Συμμάχων του ΝΑΤΟ δεν είναι ιδιαίτερα χρήσιμες. Οι Ηνωμένες Πολιτείες συνεχίζουν να ενθαρρύνουν τους Συμμάχους μας στο ΝΑΤΟ να συνεργαστούν για τη διατήρηση της ειρήνης και της ασφάλειας στην περιοχή και για την επίλυση των διαφορών με διπλωματία. Η κυριαρχία και η εδαφική ακεραιότητα όλων των χωρών πρέπει να γίνονται σεβαστές και να προστατεύονται. Η κυριαρχία της Ελλάδας σε αυτά τα νησιά δεν αμφισβητείται. Καλούμε όλα τα μέρη να αποφύγουν τη ρητορική και τις ενέργειες που θα μπορούσαν να αυξήσουν περαιτέρω την ένταση.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.