ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
28 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

ΣτΕ: Συνταγματική και νόμιμη η προκήρυξη του διαγωνισμού για τις 7 τηλεοπτικές άδειες

1 min read

Συνταγματική και νόμιμη κρίθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, η προκήρυξη του διαγωνισμού για τη χορήγηση των 7 τηλεοπτικών αδειών, από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας που απέρριψε τις αιτήσεις των καναλιών που είχαν προσφύγει κατά της επίμαχης διαγωνιστικής διαδικασίας.

Η Ολομέλεια του Ανώτατου Ακυρωτικού Δικαστηρίου, μετά την παραίτηση του προέδρου Νικολάου Σακελλαρίου, υπό τον αντιπρόεδρο Γιώργο Παπαγεωργίου και με εισηγητές τους συμβούλους Επικρατείας Ηλία Μάζο και Δημήτρη Μακρή, ολοκληρώνοντας τις κεκλεισμένων των θυρών διασκέψεις της, τάχθηκε υπέρ της συνταγματικότητας του διαγωνισμού. Ωστόσο, οι καναλάρχες έχουν τη δυνατότητα να επανέλθουν με νέα προσφυγή τους στο ΣτΕ, στρεφόμενοι κατά των επόμενων διαδικαστικών σταδίων.

Η σχετική απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ, εκτιμάται ότι θα δημοσιευτεί το ταχύτερο δυνατό, καθώς τους δύο εισηγητές της υπόθεσης καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια, έτσι ώστε η δημοσίευσή της να γίνει μέσα στο επόμενο διάστημα του καλοκαιριού.

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγαν οι τηλεοπτικοί σταθμοί Αντένα, Άλφα, Σκάι, Σταρ και Μέγκα, η Ένωση Ιδιωτικών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας (ΕΙΤΗΣΕΕ) και 120 εργαζόμενοι του Μέγκα.

Όλοι στρέφονταν τόσο κατά των αποφάσεων του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκου Παππά, όσο και κατά του ΕΣΡ και ζητούσαν, μεταξύ των άλλων, να ακυρωθεί η υπ´ αριθμ. 1/2017 προκήρυξη του διαγωνισμού για τη χορήγηση των 7 αδειών με τιμή εκκίνησης τα 35 εκ. ευρώ για κάθε άδεια παρόχου επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής ελεύθερης λήψης, εθνικής εμβέλειας και ενημερωτικού προγράμματος, και ειδικά ως προς τα οικονομικά δεδομένα, έρχεται σε σύγκρουση με το Σύνταγμα, τους Ευρωπαϊκούς και Ελληνικούς νομοθετικούς κανόνες, αλλά είναι αντίθετες και στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ).

Ακόμη, τα κανάλια υποστήριζαν ότι είναι παράνομος ο περιορισμός του αριθμού των αδειών σε 7, καθώς μπορεί να χορηγηθούν 16 άδειες. Ο περιορισμός αυτός του αριθμού των αδειών, σύμφωνα με τις προσφυγές τους παραβιάζει τις διατάξεις του Συντάγματος το δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την ΕΣΔΑ.

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.