ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
20 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

ΣτΕ: Απέρριψε προσφυγές ενστόλων κατά του νέου αναμορφωμένου μισθολογίου

1 min read

Απέρριψε ως απαράδεκτες, η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, τις προσφυγές ενστόλων με τις οποίες στρέφονταν κατά της πράξης του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών (19.7.2017) σχετικά με το νέο αναμορφωμένο μισθολόγιο των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Οι σύμβουλοι Επικρατείας, κατά πλειοψηφία, με σειρά αποφάσεων τους (309-313/2021) έκριναν πως η επίμαχη πράξη είναι απλή ερμηνευτική εγκύκλιος των διατάξεων του ν. 4472/2017 και δεν έχει κανονιστικό χαρακτήρα.

Συγκεκριμένα, η Ολομέλεια αναφέρει ότι η προσβαλλόμενη πράξη «δεν σκοπεί να εισαγάγει νέες ρυθμίσεις για τα ζητήματα του νέου μισθολογίου των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας και δεν έχει κανονιστικό χαρακτήρα» καταλήγοντας πως αποτελεί «απλή ερμηνευτική εγκύκλιο προς τις αναφερόμενες στον πίνακα αποδεκτών υπηρεσίες, στερούμενη εκτελεστού χαρακτήρα».

Το θέμα έφτασε στην Ολομέλεια του Ανώτατου Ακυρωτικού Δικαστηρίου με αφορμή τις αιτήσεις ακύρωσης της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνοριακών Φυλάκων (Π.Ο.Σ.Υ.Φ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (Π.Ο.Α.Σ.Υ.), της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών Αστυνομίας (Π.Ο.ΑΞΙ.Α.), του Σωματείου Ειδικών Φρουρών Ελληνικής Αστυνομίας Αττικής 2000, της Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών (Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ.) και συνολικά 417 αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ., αποφοίτων του Τμήματος Επαγγελματικής Μετεκπαίδευσης Ανθυπαστυνόμων (Τ.Ε.Μ.Α.).

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.