Σταθάκης η ανάκαμψη της οικονομίας τα τελευταία χρόνια στηρίζεται στις εξαγωγές και στον τουρισμό

Newskamatero

Η ελληνική οικονομία έχει κλείσει ένα μεγάλο κύκλο με πολλές δραματικές συνέπειες, όπου στο τέλος της ημέρας έχει θεραπεύσει τα δύο βασικότερα οικονομικά προβλήματα, μέσω των οποίων εκδηλώθηκε κρίση το 2009, δηλαδή ένα τεράστιο έλλειμμα στο ισοζύγιο εξωτερικών συναλλαγών της χώρας και τεράστια δημοσιονομικά ελλείμματα που τροφοδοτούσαν ένα μη διαχειρίσιμο δημόσιο χρέος.

Αυτά σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο πρώην υπουργός επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Σταθάκης, κατά την διάρκεια της ομιλίας του στο αναπτυξιακό συνέδριο που οργανώνει στην Πάτρα, η εφημερίδα «Πελοπόννησος».

Μάλιστα, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Σταθάκης, «οτιδήποτε συζητάμε για ανάπτυξη και για τον τρόπο που θα κινηθούμε, αυτοί οι δύο πυλώνες που προανέφερα πρέπει να μείνουν αδιαπραγμάτευτα σταθεροί, πάνω στους οποίους δεν θα επιτρέπεται οποιοδήποτε παλινδρόμηση».

Επίσης, ο κ. Σταθάκης επεσήμανε ότι «η ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας τα τρία τελευταία χρόνια, αλλά και το 2019, στηρίζεται αποκλειστικά σε δύο τομείς, δηλαδή στις εξαγωγές και στον τουρισμό.» Αυτό, όπως επεσήμανε, «είναι πολύ σημαντικό, διότι η ανάκαμψη στηρίζεται σε βιώσιμους πυλώνες που φέρνουν συνάλλαγμα και δεν έχει κανένα στοιχείο τεχνητής ανάπτυξης».

Ακόμη, ο Γιώργος Σταθάκης σημείωσε ότι «η ολοκλήρωση των μεταρρυθμίσεων αποτελεί ένα νέο πεδίο για την επιχειρηματικότητα και την προσέλκυση νέων επενδύσεων», στο πλαίσιο πάντα και της περιφερειακής ανάπτυξης.

Σχετικά με τους τομείς που έχουν προοπτικές, ο πρώην υπουργός έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον ενεργειακό τομέα, προσθέτοντας ότι η έρευνα και η καινοτομία που παράγονται από τα Πανεπιστήμια έχουν τη δυνατότητα να ενισχύσουν την παραγωγική δυναμική της χώρας.48

Δημοσίευση στα Social Media

Next Post

Σε πολεμική ετοιμότητα τέθηκε ο τουρκικός Στρατός

Προ των πυλών είναι η νέα τουρκική εισβολή στην Συρία καθώς πριν λίγες ώρες το υπουργείο Άμυνας της χώρας κήρυξε στρατιωτικό νόμο και απαγόρευσε στoυς κατοίκους των πόλεων Γκαζιαντέπ, Mardin και Sanliurfa, κάθε είδους δραστηριότητα σε ανοικτό χώρο από χτες τα μεσάνυχτα μέχρι και τα μεσάνυχτα της 4ης Οκτωβρίου λόγω επικείμενων εξελίξεων στην […]