Στάσιμη στο ΒΒ- άφησε την Ελλάδα η Fitch

Newskamatero

Τα υψηλά επίπεδα του χρέους, οι αδύναμες προοπτικές ανάπτυξης αλλά και τα «κόκκινα» δάνεια φρενάρουν την υψηλότερη αξιολόγηση, λέει ο οίκος. Ισχυρές οι δημοσιονομικές επιδόσεις της τελευταίας τριετίας. Τι λέει για τη βιωσιμότητα του χρέους.

Επιβεβαίωσε την αξιολόγηση ΒΒ- για την Ελλάδα η Fitch ενώ διατήρησε σταθερό το outlook. 

Ο οίκος σημειώνει ότι η αξιολόγηση της Ελλάδας βασίζεται στα υψηλά επίπεδα κατά κεφαλήν εισοδήματος, που ξεπερνούν κατά πολύ χώρες με αξιολόγηση ΒΒ και ΒΒΒ. Το προφίλ του κρατικού χρέους είναι ευνοϊκό και οι δημοσιονομικές επιδόσεις της τελευταίας τριετίας υπερβαίνουν χώρες με αξιολόγηση ΒΒ.

Επίσης, οι δείκτες διακυβέρνησης είναι αξιοσημείωτα ισχυρότεροι από αρκετές χώρες αντίστοιχου rating.

Τα ανωτέρω ισχυρά σημεία αντισταθμίζονται από τις αδύναμες μεσοπρόθεσμες προοπτικές ανάπτυξης, τα υπερβολικά υψηλά επίπεδα κόκκινων δανείων στον τραπεζικό κλάδο και τα υψηλά επίπεδα γενικού κρατικού χρέους και εξωτερικού χρέους.  

Δημοσίευση στα Social Media

Next Post

DW Τιμές που γδέρνουν στη Μύκονο Τι να προσέχουν οι τουρίστες

Για την Μύκονο υπάρχει ένας απαράβατος κανόνας για τους τουρίστες: Δεν θα πρέπει να παραγγέλνουν στο εστιατόριο, εάν δεν δουν τις τιμές στον κατάλογο. Τους περιμένουν δυσάρεστες εκπλήξεις για… αξέχαστες εμπειρίες, αναφέρει η DW. Είναι στα χείλη της διεθνούς τζετ σετ. Για τις ομορφιές της. Για τις αμμώδεις παραλίες της […]