ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
28 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Χρ.Σταϊκούρας: «Θα δοθούν τα αναδρομικά στους συνταξιούχους που τα δικαιούνται – Το συζητάμε πότε και με ποιον τρόπο»

1 min read

Τα αναδρομικά θα δοθούν σε όλους τους συνταξιούχους που τα δικαιούνται, σύμφωνα με το ΣτΕ, διαβεβαίωσε την Κυριακή ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Στο σύνολο των συνταξιούχων που αφορά η απόφαση του ΣτΕ θα δοθούν τα αναδρομικά ξεκαθάρισε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Υπογράμμισε, επίσης πως στόχος της κυβέρνησης είναι να μην ταλαιπωρηθούν οι συνταξιούχοι.

«Θα υλοποιήσουμε τις δικαστικές αποφάσεις. Αυτό είναι τετελεσμένο, και χωρίς να ταλαιπωρούνται οι συνταξιούχοι στα δικαστήρια, άρα η απόφαση θα καλύψει το σύνολο των συνταξιούχων», σημείωσε.

Αναφορικά με το σενάριο πληρωμής των αναδρομικών σε δόσεις ή εφάπαξ με κούρεμα στα ποσά,  ο υπουργός τόνισε ότι είναι κάτι που συζητείται και θα γίνουν σχετικές  ανακοινώσεις όταν υπάρξουν αποφάσεις.

«Πότε πληρώνουμε και σε πόσες δόσεις πληρώνουμε, αν πληρώσουμε σε δόσεις ή αν υπάρχει κούρεμα ή όχι… Αυτό είναι κάτι το οποίο το συζητάμε και πολύ σύντομα με το αρμόδιο υπουργείο, -ουσιαστικά το επισπεύδων υπουργείο, το υπουργείο Εργασίας, θα υπάρχουν συγκεκριμένες αποφάσεις».

Συγκεκριμένα για την πιθανότητα κουρέματος στα αναδρομικά, ο κ. Σταϊκούρας ξεκάθάρισε ότι δεν θα μιλήσει με σενάρια και πως όταν υπάρχει η τελεσίδικη πολιτική απόφαση της κυβέρνησης θα ανακοινωθεί.

«Ο τρόπος με τον οποίο θα καταβληθούν τα συγκεκριμένα χρηματικά ποσά θα αποφασιστεί το επόμενο χρονικό διάστημα», πρόσθεσε.

Ο υπουργός έκανε επίσης γνωστό ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα με τους θεσμούς για την πληρωμή των αναδρομικών, καθώς δεν πρόκειται για μόνιμη αύξηση σε σύνταξη και διαβεβαίωσε ότι η χώρα έχει τη δυνατότητα να πληρώσει τα αναδρομικά.

«Υπάρχει το ταμειακό θέμα, που δόξα τω Θεω, με τον τρόπο με τον οποίο χειριζόμαστε με υπευθυνότητα τα ταμειακά διαθέσιμα της χώρας έχουμε τη δυνατότητα το επόμενο χρονικό διάστημα, μπορεί να είναι μήνες και χρόνια, να πληρώσουμε τους Έλληνες συνταξιούχους τα αναδρομικά αυτά», σημείωσε.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.