ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
28 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Στα ύψη οι τιμές του οβελία – Αναμένεται να φτάσει και τα 16 ευρώ το κιλό

1 min read

Σήμερα πολλοί βγήκαν για πασχαλινά ψώνια, αλλά και για έρευνα αγοράς, διότι το εορταστικό τραπέζι θα στοιχίσει φέτος πολύ ακριβά και θέλει προσοχή.

Μουδιασμένη η Βαρβάκειος αγορά, περιμένει τους καταναλωτές για τον πασχαλινό οβελία. Οι τιμές… στα ύψη.

Φωτιά αναμένεται να βάλει η τιμή του κρέατος στο πασχαλινό τραπέζι. Αρνί και κατσίκι κοστίζουν γύρω στα 11 ευρώ, ενώ την Μεγάλη Εβδομάδα μπορεί να αγγίξουν και τα 13 ευρώ.

Οι κρεοπώλες της Βαρβακείου υπόσχονται ότι θα συγκρατήσουν τις τιμές στα σημερινά επίπεδα, όμως εκφράζεται ο φόβος, στα συνοικιακά κρεοπωλεία, ο οβελίες να ξεπεράσει ακόμα και τα 16 ευρώ το κιλό, και η συκωταριά τα 12 ευρώ.

Πόσο θα κοστίσει το πασχαλινό τραπέζι

Μια τετραμελής οικογένεια για να καθίσει στο εορταστικό τραπέζι φέτος θα χρειαστεί.

Ένα μικρό αρνί ή κατσίκι 10 κιλών που θα κοστίσει 130 ευρώ, λίγο κοκορέτσι που μπορεί να αγγίξει και τα 20 ευρώ, ενώ θα έχει χωνέψει από το βράδυ του Σαββάτου τη μαγειρίτσα που επιβάρυνε τον προϋπολογισμό με 10 ευρώ.

Ακριβή θα είναι και η σαλάτα, αφού στην καλύτερη περίπτωση η νοικοκυρά θα πληρώσει 1,60 ευρώ για δύο μαρούλια, 1 ευρώ για φρέσκο κρεμμύδι, 70 λεπτά για λίγο άνηθο, 1 ευρώ και 70 λεπτά για ντομάτες και 1 ευρώ για δύο αγγούρια.

Στα ύψη έχει φτάσει η τιμή των τυριών, με τη φέτα στα 5 ευρώ και τη γραβιέρα 7 ευρώ το κιλό, ενώ στην καλύτερη περίπτωση ένα κιλό ψωμί θα κοστίσει 1 ευρώ και 80 λεπτά. Για 20 βαμμένα αυγά η οικογένεια θα πληρώσει, ενδεικτικά, 13 ευρώ και 20 λεπτά. Πανάκριβα θα είναι και τα παραδοσιακά εδέσματα με τα κουλούρια να ξεπερνάνε τα 10 και το τσουρέκι να αγγίζει τα 15 ευρώ το κιλό.

Οι εξωφρενικές τιμές ακόμη και στα παραδοσιακά φθηνά λαχανικά, έχουν πυροδοτήσει τη συζήτηση για μείωση του ΦΠΑ σε βασικά προίόντα.

Η Μεγάλη Εβδομάδα θα καθορίσει και τις τελικές τιμές των προΪόντων, καθώς, δύο χρόνια μετά τους περιορισμούς λόγω της πανδημίας, η ζήτηση είναι ιδιαίτερα μεγάλη.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.