ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

3 Φεβρουαρίου 2023

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Στα ύψη έχουν εκτοξευτεί οι λογαριασμοί ρεύματος, με τους καταναλωτές να βρίσκονται σε απόγνωση.Της ήρθε λογαριασμός ρεύματος που ξεπερνά τα 2.000 ευρώ

1 min read

Στα ύψη έχουν εκτοξευτεί οι λογαριασμοί ρεύματος, με τους καταναλωτές να βρίσκονται σε απόγνωση.

Πληθαίνουν οι καταγγελίες για τα υπέρογκα ποσά των λογαριασμών ρεύματος που καλούνται να πληρώσουν οι καταναλωτές.

Η κυρία Τούλα καλείται να πληρώσει λογαριασμό ρεύματος ύψους 2.038 ευρώ, με την ρήτρα αναπροσαρμογής να φτάνει τα 1.550 ευρώ. Από την άλλη η κυρία Μαρία έλαβε έναν εκκαθαριστικό λαγαριασμό ύψους 1.109 ευρώ και σήμερα θα πάει για να ορίσει διακανονισμό, διότι ο πάροχος απειλεί να της κόψει το ρεύμα.

Στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» μίλησε ο Βίκτωτας Τσιαφούτης, δικηγόρος και νομικός σύμβουλος του ΕΚΠΟΙΖΩ, σχετικά με τους λογαριασμούς ρεύματος που στάζουν… φαρμάκι και για το πως θα πρέπει να κινηθούν οι καταναλωτές.

Όπως εξήγησε ο ίδιος, η κατάσταση διακρίνεται σε τρία ζητήματα. Αρχικά στους καταναλωτές που είχαν συνάψει συμβάσεις κυμαινόμενου τυμολογίου και τον τελευταίο καιρό βλέπουν τους λογαριασμούς ρεύματος να έχουν εκτοξευτεί στα ύψη.

Στη συνέχεια τους καταναλωτές που είχαν συνάψει συμβάσεις σταθερού τιμολογίου. Σε αυτή την περίπτωση οι πάροχοι αυθαίρετα τροποποίησαν μονομερώς τις συμβάνεις και μετέτρεψαν το τιμολόγιο σε κυμαινόμενο.

Τέλος, του πελάτες της ΔΕΗ που μέχρι τα μέσα του 2021 επιβαρύνονταν με κάποιες αναπροσαρμογές λόγω της εκπομπής διοξειδίου του άνθρακα, μέχρι τη στιγμή που ξαφνικά η ΔΕΗ παρενέβη βίαια, όπως είπε χαρακτηριστικά, στις συμβάσεις αυτές και άρχισε να εφαρμόζει τη ρήτρα αναπροσαρμογής.

«Οι καταναλωτές θα πρέπει να κάνουν μαζικές αγωγές για να αποφύγουν τη διακοπή ρεύματος και να γλιτώσουν τα χρήματά τους», ήταν η συμβουλή του.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.