Κυ. Νοέ 29th, 2020

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Στα… χαρακώματα ΝΔ με Τόσκα για την εγκληματικότητα

1 min read

Οι προσπάθειες για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας επικεντρώνονται στη μικροεγκληματικότητα, στις κλοπές και στις ληστείες σε σπίτια και το πεζοδρόμιο, γιατί εκεί εντοπίζεται το πρόβλημα, τονίζει ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «Η Καθημερινή».

«Παρατηρούμε ότι τη διετία 203-2014, το 70% των περιστατικών που διαχειρίστηκε η ΕΛΑΣ αφορούσαν ληστείες και κλοπές στην κατηγορία «βαρύνουσας εγκληματικότητας». Το διάστημα 2015-2016 η κατάσταση αντιστράφηκε και πλέον το πρόβλημα είναι η μικροπαραβικότητα», επισημαίνει ο κ. Τόσκας και συνεχίζει: «Στο σοβαρότερο έγκλημα έχουν επιτευχθεί μεγάλες επιτυχίες, συνεχώς αποκαλύπτονται κυκλώματα μεγάλης εγκληματικότητας, όπως για παράδειγμα στην περίπτωση του λαθρεμπορίου φαρμάκων. Ωστόσο, συνεχίζει να υπάρχει πρόβλημα σε χαμηλότερο επίπεδο, το οποίο ελέγχεται και πιο δύσκολα».

Για το θέμα των Εξαρχείων ο αναπληρωτής υπουργός σημειώνει ότι έγιναν μεγάλες επιχειρήσεις κατά των ναρκωτικών στην περιοχή, αναγνωρίζει ότι υπάρχουν «τεράστια» προβλήματα και δικαιολογεί τα παράπονα των κατοίκων. «Υπάρχει παραβατικότητα και η ΕΛΑΣ θα αναπροσαρμόσει τον σχεδιασμό της. Θα δείτε το επόμενο διάστημα διαφορετική αντιμετώπιση στο πεδίο της μικροεγκληματικότητας που ταλαιπωρεί τους κατοίκους. Οι συνθήκες έχουν ωριμάσει και το μεγαλύτεροι μέρος των κατοίκων θέλει την παρουσία της αστυνομίας. Δεν αναφέρομαι στα ΜΑΤ, αλλά στον κλασικό αστυνομικό να κυκλοφορεί στη γειτονιά. Υπάρχουν προβλήματα στην καθημερινότητα των κατοίκων που πρέπει να λύσουμε. Όχι, όμως, με τις πρόχειρες συνταγές, όπως αυτές που έχει, κατά καιρούς, εξαγγείλει ο κ. Μητσοτάκης», αναφέρει.

Για τον νόμο «Παρασκευόπουλου» τονίζει πως στηρίζεται σε άλλον παλαιότερο για την αποσυμφόρηση των φυλακών και σε μια αντίληψη όχι τιμωρητική, όμως υπογραμμίζει ότι «πρέπει να επανεξετάσουμε το σύστημα μείωσης των ποινών, τα κριτήρια που ισχύουν για ορισμένες περιπτώσεις κρατουμένων, καθώς υπάρχουν κρούσματα υποτροπών».

Ο κ. Τόσκας αναγνωρίζει ότι υπάρχει πράγματι πρόβλημα ασφάλειας στα πανεπιστήμια και λέει πως το ζήτημα αυτό εξετάζεται από επιτροπή του υπουργείου Παιδείας, με τη συμμετοχή εκπροσώπου της Αστυνομίας και το πόρισμα θα ολοκληρωθεί τις επόμενες μέρες.

Σε ερώτηση για τον «Ρουβίκωνα» απαντά ότι «κινείται ανάμεσα στη γραφικότητα και το όριο της νομιμότητας».

Η απάντηση του Χαρακόπουλου

Έντονη κριτική στον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα, ασκεί ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, Μ. Χαρακόπουλος.

Μεταξύ άλλων, ο βουλευτής της ΝΔ καλεί τον αναπληρωτή υπουργό «να καταλάβει επιτέλους ότι αποτελεσματική προστασία των πολιτών απέναντι στη βία και την ανομία είναι αδύνατον να υπάρξει αν η κυβέρνηση δεν απαλλαγεί από τις ιδεοληπτικές της αγκυλώσεις».

 Αναλυτικά η δήλωση που έκανε ο Μ. Χαρακόπουλος:

«Όταν επί σχεδόν τρία χρόνια ζητούσαμε μετ’ επιτάσεως από τον κ. Τόσκα να λάβει μέτρα για το χάος των Εξαρχείων, όπου οι περιθωριακές ομάδες έχουν επιβάλει απόλυτη ανομία, μας απαντούσε με απαξίωση και λοιδορίες.

Όταν μιλούσαμε για την ανάγκη να καταργηθεί ο εκτρωματικός νόμος Παρασκευόπουλου, βασικός μοχλός της ανακύκλωσης του εγκλήματος, η κυβέρνησή του μας κατηγορούσε για υπερβολές, υποστηρίζοντας ότι το έγκλημα μειώνεται.

Όταν ενώναμε τη φωνή μας μαζί με την κραυγή αγωνίας χιλιάδων φοιτητών και καθηγητών ότι τα πανεπιστήμια έχουν καταστεί χώροι δράσης τραμπούκων και παρανόμων, λόγω του νόμου Γαβρόγλου για το άσυλο της ασυδοσίας, βαπτιζόμασταν αντιδραστικοί.

Τώρα ο κ. αναπληρωτής υπουργός αρχίζει να ψελλίζει ότι κάτι ‘‘σάπιο υπάρχει στο  βασίλειο του ΣΥΡΙΖΑ’’, και ότι προτίθεται να λάβει μέτρα. Ωστόσο, όπως έχει αποδειχτεί, με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, η απόσταση από τα λόγια έως τις πράξεις είναι τεράστια.

Όσο διατηρείται ο ομφάλιος λώρος μεταξύ της κυβέρνησης και των εστιών ανομίας, τίποτε δεν πρόκειται να αλλάξει. Όσο οι ‘‘συλλογικότητες’’ απολαμβάνουν την κυβερνητική ‘‘στοργή’’, θα συνεχίσουν να βιαιοπραγούν και να τρομοκρατούν, βέβαιοι για την ατιμωρησία τους.

Ο κ. Τόσκας πρέπει επιτέλους να καταλάβει ότι αποτελεσματική προστασία των πολιτών απέναντι στη βία και την ανομία είναι αδύνατον να υπάρξει αν η κυβέρνηση δεν απαλλαγεί από τις ιδεοληπτικές της αγκυλώσεις».

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

Copyright © All rights reserved. | Newskamatero by Newskamatero.