ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
16 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Στα πρόθυρα κατάρρευσης το ΕΣΥ: «Βρίσκεται στο έλεος του Θεού» – Ανεπάρκεια ακόμα και οξυγόνου!

1 min read

Στα όρια τους έχουν φτάσει τα Δημόσια Νοσοκομεία της χώρας εξαιτίας της πολιτικής των αναστολών εργασίας στην οποία εκδικητικά επιμένει η κυβέρνηση. Καθημερινά βλέπουν το φως της δημοσιότητας καταγγελίες για μονάδες που κλείνουν η υπολειτουργούν.

  • Την ίδια στιγμή οι εισαγωγές ασθενών έχουν αυξηθεί δραματικά με αποτέλεσμα να διασωληνώνονται και ασθενείς εκτός ΜΕΘ καθώς η κυβέρνηση δεν ενίσχυσε, παρά τις περί του αντιθέτου επίσημες ανακοινώσεις, το ΕΣΥ.

Τελικά η όλη κυβερνητική πολιτική οδηγεί στο γκρέμισμα του Εθνικού Συστήματος Υγείας με αποτέλεσμα μια εκατόμβη νεκρών καθημερινά.

Όπως αναφέρει σε νεότερη ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔΗΝ, το ΕΣΥ βρίσκεται «στο έλεος του Θεού».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκο, «Με βάσει το πληροφοριακό σύστημα του υπουργείου υγείας, αυτή τη στιγμή λειτουργούν 584 κλίνες ΜΕΘ κορωνοϊού και καλυμμένες είναι οι 526. Κενές 56.

Όταν οι διασωληνωμένοι είναι περί τους 560 και στις ΜΕΘ βρίσκονται 526, εκ των οποίων πολλοί μη διασωληνωμένοι, αντιλαμβάνεται ο καθένας ότι δεκάδες διασωληνωμένοι βρίσκονται στο έλεος του Θεού εκτός ΜΕΘ με τα στοιχεία του ίδιου του Υπουργείου».

Η κατάσταση στα νοσοκομεία της χώρας

Ο κ. Γιαννάκος έδωσε επίσης την εικόνα των ΜΕΘ στα νοσοκομεία της επικράτειας. Αναλυτικά:

«Αττική: 19 κενές κλίνες. Πως είναι δυνατόν όμως να μιλάμε για κενές κλίνες, όταν αρκετοί διασωληνωμένοι βρίσκονται εκτός ΜΕΘ αυτή τη στιγμή;

Ενδεικτικά, στη Νίκαια, έξι διασωληνωμένοι βρίσκονται στις κλινικές και πέντε στο «Γεννηματάς».

Στη Βόρεια Ελλάδα καμία κενή κλίνη και δεκάδες διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ. Επιλογή ασθενών με ηλικιακά κριτήρια. Η θνητότητα εκτός ΜΕΘ αγγίζει το 80%.

  • Χαρακτηριστικό τραγικό γεγονός αυτό που μου είπαν συνάδελφοι στο «Παπανικολάου». Χθες, έως το μεσημέρι, παρέδωσαν 15 νεκρούς εκ των οποίων οι 14 από κορονοϊό.

Δεκάδες εκτός εντατικής και στη Θεσσαλονίκη. Στο «ΑΧΕΠΑ», έξι διασωληνωμένοι σε κλινικές και το νοσοκομείο εφημερεύει.

Στο «Ιπποκράτειο» άνοιξαν άλλες επτά κλίνες ΜΕΘ και γέμισαν αμέσως, ενώ έξι διασωληνωμένοι βρίσκονται στα χειρουργεία.

Στο «Παπαγεωργίου», εκτός ΜΕΘ είναι 13 διασωληνωμένοι.

Στο «Παπανικολάου», αρκετοί ασθενείς βρίσκονται στο όριο της διασωλήνωσης με την κλινική να υφίσταται μεγάλη πίεση.

Και στα περιφερειακά της κεντρικής Μακεδονίας υπάρχουν διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ, όπως στα Γιαννιτσά δύο άτομα.

Γεμάτες και οι ΜΕΘ της Θεσσαλίας. Συνολικά τρεις διασωληνωμένοι εκτός Μονάδας στον ΒΟΛΟ.

Ανεπάρκεια Οξυγόνου

Όπως επεσήμανε επίσης ο κ. Γιαννάκος, τα νοσοκομεία του Βόλου και των Τρικάλων αντιμετωπίζουν μεγάλο πρόβλημα με την επάρκεια οξυγόνου.

«Δεν παρέχεται η απαραίτητη ποσότητα οξυγόνου στους ασθενείς. Σε Στερεά Ελλάδα, Δυτική Ελλάδα και Ήπειρο γεμάτες οι κλίνες ΜΕΘ.

Για παράδειγμα αυτή τη στιγμή εμφανίζονται δύο κλίνες κενές στην Ήπειρο, μία στη Δυτική Ελλάδα και μία στην Πελοπόννησο, αλλά την άλλη στιγμή καλύπτονται.

Οι τραγική αύξηση των θανάτων οφείλεται στη πλημμελή ιατρική και νοσηλευτική φροντίδα λόγω ελλείψεων προσωπικού, στην έλλειψη ΜΕΘ, στην έλλειψη πρωτοβάθμιας περίθαλψης καθ’ ότι οι ασθενείς φθάνουν στα νοσοκομεία σε μη αναστρέψιμη κατάσταση.

Οι ιδιώτες γιατροί έπρεπε να επιταχθούν από τον ΕΟΔΥ να παρακολουθούν περιστατικά κορωνοϊού στο σπίτι τους, για να μην φθάνουν στα νοσοκομεία σε μη αναστρέψιμη κατάσταση.

Για να ανακουφισθούν τα νοσοκομεία θα πρέπει να επιταχθούν οι ιδιωτικές κλινικές για νοσηλεία περιστατικών κορωνοϊού στις κλινικές και ΜΕΘ.

Οι εμβολιασμένοι νεκροί ασθενείς όπως μου λένε οι συνάδελφοι, είναι άνω των 80 ετών στη συντριπτική πλειονότητά. Αυτό δείχνει τη σημασία του εμβολιασμού και της τρίτης δόσης.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.