ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
16 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

ΣΤΑ ΠΡΟΘΥΡΑ ΕΜΦΥΛΙΟΥ ΟΙ ΗΠΑ! ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΩΛΙΟΥ – ΒΓΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΑ ΛΑΓΟΥΜΙΑ ΤΟΥΣ ΣΑΝ ΤΑ ΠΟΝΤΙΚΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΤΗ ΝΟΘΕΙΑ

1 min read

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι είναι 4 οι νεκροί κατά τη διάρκεια της άλωσης του Καπιτωλίου από πατριώτες.
Μία γυναίκα, η οποία πυροβολήθηκε από αστυνομικό και τρεις ακόμα που είχαν τραυματιστεί και κατέληξαν σε νοσοκομείο.

Σύμφωνα μετην αστυνομία της Ουάσινγκτον οι τρεις θάνατοι οφείλονταν σε έκτακτα ιατρικά περιστατικά και το τέταρτο πρόσωπο υπέκυψε σε νοσοκομείο αφού υπέστη τραύμα από σφαίρα. Πρόσθεσε ότι 52 ύποπτοι συνελήφθησαν στο πλαίσιο της έρευνας για την πολιορκία και την εισβολή στο Καπιτώλιο.

Παράλληλα, η δήμαρχος της Ουάσινγκτον Μιούριελ Μπάουζερ ανακοίνωσε ότι παρατείνει την κατάσταση έκτακτης ανάγκης για 15 ημέρες μετά τα επεισόδια. Αυτό σημαίνει ότι τα μέτρα θα ισχύουν ως την 20ή Ιανουαρίου, ημέρα της τελετής ορκωμοσίας του Τζο Μπάιντεν, ο οποίος θα ορκιστεί στα «μουλωχτά» από την οργή του λαού.

Όσον αφορά τη γυναίκα, σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν βετεράνος της Αεροπορίας των ΗΠΑ που ζούσε στο Σαν Ντιέγκο. Για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες πυροβολήθηκε έχει διεταχθή ανεξάρτητη έρευνα.

Γίνεται έρευνα για το περιστατικό δηλώνει η Αστυνομία

Η γυναίκα η οποία τραυματίστηκε από σφαίρα μέσα στο Καπιτώλιο κατά τη διάρκεια των επεισοδίων που ξέσπασαν την Τετάρτη διαπιστώθηκε ότι είναι νεκρή στο νοσοκομείο όπου διακομίστηκε, δήλωσαν εκπρόσωποι της μητροπολιτικής αστυνομικής διεύθυνσης της αμερικανικής πρωτεύουσας.

«Ναι, η ενήλικη που τραυματίστηκε από σφαίρα μέσα στο Καπιτώλιο κηρύχθηκε (νεκρή) σε νοσοκομείο της περιοχής», δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Ντάστιν Στέρνμπεκ στο CNN. Την πληροφορία επιβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο άλλη εκπρόσωπος της αστυνομίας, η Αλέινα Γκερτς.

Ο επικεφαλής της αστυνομίας της Ουάσινγκτον δήλωσε ότι λεπτομέρειες για την υπόθεση θα ανακοινωθούν αργότερα, καθώς ακόμη διενεργείται έρευνα.

Το Κογκρέσο των Ηνωμένων Πολιτειών ανέστειλε εκτάκτως τη συνεδρίαση που είχε σκοπό να επικυρώσει τη νοθεία στις προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου μετά την εισβολή διαδηλωτών οπαδών του Τραμπ στο Καπιτώλιο.

w-1

Μέσα ενημέρωσης από όλον τον κόσμο μεταδίδουν εικόνες χάους από το Καπιτώλιο καθώς πατριώτες πραγματοποίησαν πορεία προς το Κογκρέσο, παραβίασαν οδοφράγματα, συγκρούστηκαν με την Αστυνομία και μπήκαν στο κτίριο.

Φωτογραφίες από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αλλά και μεταδόσεις τηλεοπτικών δικτύων έδειχναν νωρίτερα άνδρες των υπηρεσιών ασφαλείας να προσπαθούν να αποτρέψουν την είσοδο των διαδηλωτών κρατώντας στα χέρια τα περιστροφά τους.

Στη συνέχεια διαδηλωτές εισέβαλαν σε Καπιτώλιο και αίθουσα Γερουσίας.

Εδώ και λίγες ώρες τα μέλη του Κογκρέσσου ξεμύτισαν από τις σήραγγες που είχαν καταφύγει για να κατακυρώσουν τη νοθεία και να δώσουν την εξουσία στον Μπάιντεν.

Δείτε ζωντανά τι συμβαίνει αυτή την ώρα στην άλλη άκρη του Ατλαντικού:

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.