ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

26 Ιανουαρίου 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Στα «πράσα» πιάστηκαν τρεις παραχαράκτες νομισμάτων στη Λάρισα

1 min read

Κατασχέθηκαν συνολικά 127 παραχαραγμένα χαρτονομίσματα των 50 και των 20 ευρώ

Τρεις αλλοδαποί ηλικίας 60, 33 και 22 ετών συνελήφθησαν στη Λάρισα από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης για παραχάραξη και κυκλοφορία παραχαραγμένων νομισμάτων.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι τρεις αλλοδαποί μετέβησαν παραμονή του Δεκαπενταύγουστου σε πέντε καταστήματα στη Λάρισα και πραγματοποίησαν αγορές προϊόντων μικρής αξίας, χρησιμοποιώντας συνολικά οκτώ παραχαραγμένα χαρτονομίσματα των 20 ευρώ, λαμβάνοντας ως ρέστα γνήσια χαρτονομίσματα. Έπειτα από σχετική καταγγελία, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν επισταμένες αναζητήσεις, με αποτέλεσμα τον εντοπισμό και τη σύλληψη των τριών δραστών.

Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 17 πλαστά χαρτονομίσματα των 50 ευρώ, 13 πλαστά χαρτονομίσματα των 20 ευρώ, το χρηματικό ποσό των 629,30 ευρώ, εισιτήρια μεταφορικών μέσων, καθώς και τα προϊόντα που είχαν προμηθευτεί κατά τις προαναφερόμενες συναλλαγές, τα οποία αποδόθηκαν στους νόμιμους δικαιούχους. Σε νομότυπη έρευνα που ακολούθησε σε δωμάτιο ξενοδοχείου όπου διέμεναν οι συλληφθέντες, βρέθηκαν επιπλέον και κατασχέθηκαν 31 πλαστά χαρτονομίσματα των 50 ευρώ, 58 πλαστά χαρτονομίσματα των 20 ευρώ και το χρηματικό ποσό των 645)ευρώ.

Τα πλαστά χαρτονομίσματα που χρησιμοποίησαν οι δράστες κατά τις συναλλαγές τους, παραδόθηκαν από τους παθόντες και κατασχέθηκαν. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας, ενώ την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας.

Δημοσίευση στα Social Media