ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
28 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Στα κάγκελα οι αστυνομικοί για τον εξευτελισμό από τις συλλογικότητες

1 min read

«Το μόνο που μένει είναι να μετονομαστεί το υπ. Προστασίας του Πολίτη, σε υπ. Αυτοπροστασίας του Πολίτη» σχολίαζει ο πρόεδρος των Ειδικών Φρουρών – Η Παπακώστα ζητά από τους αστυνομικούς να… προσέχουν τον εαυτό τους

Σε περίοδο έντονο αναταράξεων μπήκε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και η ΕΛ.ΑΣ μετά και το χθεσινό σκηνικό αστυνομικοί να δέρνονται από αντιεξουσιαστές μέσα στα δικαστήρια και στη συνέχεια να φεύγουν σαν …κύριοι!

Η οργή των ενστόλων για τη στάση των πολιτικών προϊσταμένων τους, λίγα εικοσιτετράωρα μετά την πρωτοφανή πράξη του Ρουβίκωνα να κάνουν εξακρίβωση στοιχείων σε αστυνομικούς, είναι κάτι παραπάνω από ορατή… «Οταν προτάσσεται η ειδικότερη έννοια της αυτοπροστασίας των αστυνομικών από επιθέσεις εναντίον τους, και όχι εκείνη της σύλληψης εκείνων που διενεργούν τις επιθέσεις εναντίον τους, τότε δεν έμεινε παρά να μεταβληθεί και μετονομαστεί το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, σε Υπουργείο Αυτοπροστασίας του Πολίτη» επισημαίνει ο πρόεδρος των Ειδικών Φρουρών Βασίλης Ντούμας και προσθέτει «Όμως τη βαρύτητα, την σοβαρότητα και την υπευθυνότητα που επέδειξε η Ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη στο περιστατικό της επίθεσης σε αστυνομικούς στο Εφετείο αλλά και την γενικότερη στάση της σε παρόμοια γεγονότα , την περιγράφουν με σαφήνεια δύο αδιάψευστες μαρτυρίες : 1) H καταθέσεις τριών αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Μέτρων Τάξης , που είχαν την ευθύνη της τάξης στο Εφετείο και καταθέτουν ότι υποδείχθηκαν τα άτομα που επιτέθηκαν στους αστυνομικούς και αντί συλλήψεων τους ζητήθηκε χρόνος να ηρεμήσει η κατάσταση. 2)Η μνημειώδης και τραγελαφική ανακοίνωση της Γ.Α.Δ.Α που μεταξύ άλλων αναφέρει ότι για τους κακοποιούς που επιτέθηκαν μπροστά και ενώπιον της Αστυνομίας, “διενεργείται αστυνομική έρευνα για τον εντοπισμό και τη σύλληψη τους “. Ζούμε ιστορικές, ανεπανάληπτες στιγμές σαν πολίτες αλλά και σαν αστυνομικοί, μιας υποτίθεται ευνομούμενης πολιτείας . Οι αστυνομικοί από διώκτες του εγκλήματος, ζουν και εργάζονται κυνηγημένοι από εγκληματίες που απολαμβάνουν πολιτικής ασυλίας. Οι αστυνομικοί από εγγυητές της εύρυθμης λειτουργίας του κράτους σε υποκείμενα ελέγχου σε αυτονομημένες περιοχές του κέντρου της Αθήνας. Οι αστυνομικοί από ασπίδα προστασίας των πολιτών , της κοινωνίας και της δημόσιας ασφάλειας , σε υπηρέτες της κρατικής ασφάλειας . Η αστυνομία κατασπαράσσεται από την εσωστρέφεια των παρατεταμένων κρίσεων των οποίων ένας κύκλος έκλεισε χθες, αλλά ένας νέος κύκλος ξεκίνησε σήμερα και θα κορυφωθεί τον Ιανουάριο. Μέχρι τότε θα παραμερίζονται οι ασυρματικές εντολές και διαταγές υπεράσπισης του αστυνομικού έργου, και θα παίρνουν “φωτιά’ οι τηλεφωνικές συνδιαλέξεις της ατομικής υπεράσπισης για παραμονή και προαγωγή στο Σώμα».

Την ίδια ώρα μια σειρά γεγονότων δείχνει ότι κάποιοι στα υψηλά κλιμάκια της Κατεχάκη δεν έχουν αντιληφθεί τη σοβαρότητα της κατάστασης. Μπορεί η κυρία Παπακώστα να θυμήθηκε το «δόγμα μηδενικής ανοχής», όμως καθημερινά οι αστυνομικοί έρχονται αντιμέτωποι με καταστάσεις που αδυνατούν να χειριστούν. Αντιεξουσιαστές τους καίνε με μολότοφ και του δέρνουν, χούλιγκανς τους χτυπάνε και κακοποιοί του κοινού ποινικού δικαίου τους πυροβολούν χωρίς οι ίδιοι να έχουν την εντολή να επιχειρήσουν.

«Δεν μπορώ να πιστέψω ότι είναι δυνατόν να δόθηκε εντολή να μην συλληφθούν τα άτομα του αντιεξουσαστικού χώρου που επιτέθηκαν στους συναδέλφους μου» λέει ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής Γιώργος Καλλιακμάνης και προσθέτει «Ελπίζω να υπάρχει πειστική δικαιολογία από μέρους το επικεφαλής της διμοιρίας. Πάντως τέτοια φαινόμενα δεν πτοούν των Έλληνα αστυνομικό, ούτε τον θυματοποιούν, αλλά πρέπει να βάλουν σε σκέψεις και να ανησυχήσουν τον πολίτη. Η λογική της εκτόνωσης της κατάστασης είναι εκτός τόπου και χρόνου…».

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.