ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
25 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Στα δικαστήρια πηγαίνουν την Goldman Sachs, 133 γυναίκες μέλη του προσωπικού της

1 min read

Την κατηγορούν για περιστατικά διακρίσεων, σεξουαλικής παρενόχλησης, επιθέσεων, αντιποίνων

Σημεία και τέρατα συμβαίνουν στην Goldman Sachs, σε μια από τις μεγαλύτερες στον κόσμο διεθνείς τράπεζες επενδύσεων, σύμφωνα με τις μηνύσεις 133 γυναικών πρώην και νυν μελών της, με την υπόθεση να αναμένεται να δικαστεί τον Ιούνιο.

Οι γυναίκες καταγγέλλουν ότι η εταιρεία προωθεί την κουλτούρα του «boys club» και υιοθετεί διακρίσεις φύλου, αμοιβών και απόδοσης, με την Goldman να μην έχει κάνει κανένα σχόλιο για τις κατηγορίες και τη δικογραφία να περιλαμβάνει ισχυρισμούς για διακρίσεις που ξεκίνησαν το 2002.

Στα έγγραφα που κατατέθηκαν αναφέρεται η κατάθεση γυναίκας υπαλλήλου που λέει πως ήταν πασίγνωστο ότι ένας γενικός διευθυντής, είναι «ακατάλληλος για νεαρές γυναίκες» και σχολιάζει ότι «έτρεμε μήπως βρεθεί μόνη μαζί του». Συνολικά, 133 μέλη του προσωπικού της Goldman, από όλα τα τμήματά της, ανέφεραν περιστατικά διακρίσεων, σεξουαλικής παρενόχλησης, επιθέσεων, αντιποίνων και άλλα. Άλλες γυναίκες ανέφεραν ότι άνδρες μάνατζερ οργάνωναν εκδηλώσεις σε στριπτιτζάδικα και αγώνες γκολφ, για να τις αποκλείσουν από το να συμμετέχουν και ισχυρίζονται ότι οι μάνατζερ «λειτουργούν βάσει στερεοτύπων φύλου, επιδίδονται σε σεξουαλικές παρενοχλήσεις ή/και ευνοιοκρατία φύλου», συμπεριλαμβανομένων και των αξιολογήσεων απόδοσης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εταιρεία στις πολικές διαιτησίας που εφαρμόζει, επικαλείται υποχρεωτικά το τραπεζικό απόρρητο, οπότε διευκολύνεται η απόκρυψη περιστατικών παρενόχλησης και διακρίσεων.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.