ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
20 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Στα χέρια πιάστηκαν θεατές τοπικού ποδοσφαιρικού αγώνα στην Εύβοια

1 min read

Οπαδοί και παίκτες της μιας ομάδας είναι Ρομά, κάτι που, δυστυχώς, έπαιξε το ρόλο του στα επεισόδια

Στα χέρια πιάστηκαν θεατές του τοπικού ποδοσφαιρικού αγώνα ανάμεσα στον ΑΟ Πισσώνα και τον Ρομαϊκό Χαλκίδας, το σαββατοκύριακο που μας πέρασε, στην Εύβοια.

Και να μεν δεν υπήρξε κάποια ανακοίνωση για τραυματισμούς, σοβαρούς ή μη, από τα επεισόδια, αλλά το γεγονός παραμένει πως για μια ακόμη εβδομάδα υπήρξε κάποιο περιστατικό οπαδικής βίας. Αν και, στην προκειμένη περίπτωση μιλάμε πιθανότατα για περιστατικό ρατσιστικής βίας, καθώς παίκτες και φίλαθλοι του Ρομαϊκού Χαλκίδας, είναι Ρομά, όπως, άλλωστε, φανερώνει και το όνομα της ομάδας.

Ανακοίνωση με αφορμή το συγκεκριμένο περιστατικό εξέδωσε, σύμφωνα με το eviazoom.gr, η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων (ΕΠΣ) Εύβοιας, η οποία αναφέρει τα ακόλουθα: «Καταδικάζουμε κάθε μορφή βίας στους αγωνιστικούς χώρους και κάθε πράξη ή ενέργεια ατομική ή συλλογική, φυσικών ή νομικών προσώπων που δυσφημεί και προσβάλλει το ποδόσφαιρο. Σε συνεργασία με τα θεσμοθετημένα όργανά της θα καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια να διαφυλάξουμε το κύρος και την αξιοπιστία του αθλήματος, αντιμετωπίζοντας με την προσήκουσα σοβαρότητα θέματα βίας και εφαρμόζοντας τους κανονισμούς απαρέγκλιτα. Επισημαίνουμε δε πως σε συμπεριφορές τέτοιου είδους, δεν θα υπάρξει καμία απολύτως ανοχή και οι παραβάτες θα υποστούν τις κυρώσεις που ορίζονται».

Ανακοίνωση εξέδωσε και η διοίκηση του Ρομαϊκού Χαλκίδας, η οποία αναφέρει τα εξής:

«Το Δ.Σ. Και τα μέλη του Αθλητικού Συλλόγου “Ρομαϊκός” Χαλκίδας αντέδρασαν άμεσα και καταδίκασαν τα βίαια επεισόδια που συνέβησαν στο γήπεδο χτες, Κυριακή 20 Μαρτίου 2022. Με λύπη μας διαβάζαμε όλες τις αναρτήσεις και τα σχόλια παραγόντων και παικτών της αντίπαλης ομάδας. Το ζήτημα για μας δεν ήταν ούτε είναι να πυροδοτήσουμε εκ νέου διαμάχες, αλλά να αναλάβουμε τις ευθύνες μας στο βαθμό που δε θα επαναλάβουμε τέτοια λάθη. Οι βιαιοπραγίες δεν αφορούν ποτέ ένα μέρος, αλλά ότι συνέβη ήταν αποτέλεσμα κάκιστων ενεργειών και από τις 2 πλευρές.

Δυστυχώς, ακόμα και μετά το συμβάν υπήρχαν αναρτήσεις που συνεχίζουν αυτή την “διαμάχη”. Για μας ότι συνέβη ήταν ντροπιαστικό όχι μόνο για την ίδια μας την ομάδα, αλλά εν γένει για τον ποδοσφαιρικό κόσμο και το λιγότερο που θα έπρεπε να γίνει ήταν η γραπτή καταδίκη αυτών των γεγονότων καθώς και η ανάληψη ευθυνών.

Με επιπλέον λύπη, διαβάζαμε τα όσα γράφτηκαν για την τσιγγάνικη καταγωγή μας. Είμαστε τσιγγάνοι, είμαστε roma εξού και ο τίτλος της ομάδας μας, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δημιουργήσαμε την ομάδα για να τραμπουκίσουμε κάποιον όπως γράφτηκε ή να δημιουργούμε επεισόδια κάτι που αποδεικνύεται με την μέχρι πρότινος παρουσία μας στα γήπεδα.

Τέλος, θα πρέπει να δημοσιοποιούνται απόψεις και των 2 ομάδων, προκειμένου το κοινό να ενημερωθεί αντικειμενικά. Κυκλοφορούν βιντεάκια που δεν μπορεί να διακρίνει κάποιος τι ακριβώς συνέβη και οι “ετικέτες” μπήκαν ήδη σε όλους μας. Σύνθημα μας αποτέλεσε και αποτελεί το “γκολ στον ρατσισμό” και για να επιτύχουμε αυτόν τον στόχο σίγουρα δεν επιθυμούμε σε καμία περίπτωση την συμμετοχή μας σε τέτοιου είδους επεισόδια.

Ευχαριστούμε όσους μας υποστήριξαν και όσους έσπευσαν να κατηγορήσουν την ταυτότητα μας, γιατί μέσα από όλο αυτό εμείς κατανοήσαμε ότι κάποιοι μας θέλουν στο περιθώριο. Τονίζουμε βέβαια ότι είμαστε νόμιμος Σύλλογος που έχει ακολουθήσει όλες τις διαδικασίες για να είμαστε έγκυροι».

  • Δείτε σχετικό βίντεο που τράβηξε θεατής:

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.