ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
16 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Στα άκρα το πάει με την Γαλλία ο Ερντογάν! Ζήτησε μποϊκοτάζ στα γαλλικά προϊόντα από τους Τούρκους πολίτες

1 min read

Να μποϊκοτάρουν τα γαλλικά προϊόντα ζήτησε πριν από λίγο από τους Τούρκους πολίτες ο Τούρκος πρόεδρος Ρ.Τ.Ερντογάν.

Είναι η πρώτη φορά που ο Τούρκος πρόεδρος ζητάει το μποϊκοτάρισμα προϊόντων άλλου κράτους.

Ο Τούρκος πρόεδρος είναι σαφές πως θέλει να παίξει το ρόλο του ηγέτη του Ισλάμ σε όλο τον κόσμο κι αν κρίνουμε από τις αντιδράσεις χωρών που δεν έχουν και στενές σχέσεις με την Τουρκία όπως το Κουβέιτ τα λόγια του βρίσκουν απήχηση.

Αποκάλεσε μάλιστα τους Ευρωπαίους «Ναζί».

Μέσα σε όσα δήλωσε είπε: “Επικαλούμαι το Έθνος μου σήμερα. Όπως αυτός λέει “μην αγοράζετε τουρκικά προϊόντα” στην Γαλλία, ποτέ μη μιλάτε καλά για τα γαλλικά προϊόντα και ποτέ μην τα αγοράζετε».

Στο Κουβέϊτ 60 συνεταιρισμοί ανακοίνωσαν το μποϊκοτάζ με δηλώσεις, στο AFP, του προέδρου της συνομοσπονδίας τους, Καλέντ Αλ Οταϊμπί.

Επίσης ο Μωχάμεντ Αλ Μοταϊρί, επικεφαλής του συνδέσμου ταξιδιωτικών πρακτορείων στη χώρα, δήλωσε ότι 430 πρακτορεία ανέστειλαν τις κρατήσεις και τις πτήσεις τους προς τη Γαλλία.

Στην Ιορδανία το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης, το “Μέτωπο Ισλαμικής Δράσης”, κάλεσε τους πολίτες σε μποϊκοτάζ των γαλλικών προϊόντων. Σε ανακοίνωσή του, το Σάββατο, το υπουργείο Εξωτερικών της Ιορδανίας καταδικάζει “τη συνεχιζόμενη δημοσίευση γελοιογραφιών του προφήτη Μωάμεθ υπό το πρόσχημα της ελευθερίας της έκφρασης”, καθώς και “κάθε παραπλανητική και ενέχουσα δυσμενή διάκριση απόπειρα να συνδεθεί το Ισλάμ με την τρομοκρατία”.

Σύμφωνα με το προεδρικό περιβάλλον στο Παρίσι, οι εκκλήσεις για εμπορικό μποϊκοτάζ συνιστούν μια οργανωμένη ισλαμική εκστρατεία διόλου τυχαία, αλλά υποκινούμενη σε μεγάλο βαθμό από την Τουρκία.

Με πληροφορίες από pronews

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.