ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
23 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Sputnik V: Η Γουατεμάλα αγοράζει 16 εκατ. δόσεις του ρωσικού εμβολίου

1 min read

H χώρα της Κεντρικής Αμερικής πρόκειται να αγοράσει 16 εκατομμύρια δόσεις του Sputnik V για να εμβολιάσει περίπου τον μισό πληθυσμό της χώρας.

Η Γουατεμάλα θα αγοράσει 16 εκατομμύρια δόσεις του ρωσικού εμβολίου Sputnik V κατά του κορονοϊού, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της χώρας Αλεχάντρο Γιαματέι.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, με τις δόσεις του ρωσικού εμβολίου πρόκειται να εμβολιαστούν περίπου 8 εκατομμύρια κάτοικοι, αριθμός που αντιστοιχεί στον μισό πληθυσμό της χώρας της Κεντρικής Αμερικής.

Ο πρόεδρος Γιαματέι ανέφερε ότι η κυβέρνηση πραγματοποίησε χθες μια μεταφορά ποσού πληρώνοντας για 8 εκατομμύρια φιαλίδια του δισοδικού εμβολίου, που αναμένεται να φτάσουν στη χώρα μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες.

Sputnik V: Μπορούμε να προμηθεύσουμε την Ελλάδα με εμβόλια από τον Μάιο

Στο μεταξύ, από τον Μάιο οι διαχειριστές του ρωσικού εμβολίου Sputnik V θα μπορούσαν να παρέχουν στην Ελλάδα εμβόλια κατά του κορονοϊού για 500.000 άτομα, όπως διαβεβαιώνουν.

Μάλιστα, το ζήτημα της προμήθειας της Ελλάδα με το ρωσικό εμβόλιο απασχόλησε σημαντικά και την πρόσφατη συζήτηση στη Βουλή σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας άσκησε κριτική στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για την επιλογή της Ελλάδας να μην προχωρήσει σε συμφωνία προμήθειας του ρωσικού εμβολίου.

Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να στραφεί στη Ρωσία «αν υπήρχαν διαθέσιμα εμβόλια» και ακολούθως τόνισε ότι:

«Δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή σημαντικές ποσότητες διαθέσιμων εμβολίων από τη Ρωσία. Και να θέλαμε να αγοράσουμε εμβόλια από τη Ρωσία, δεν υπάρχουν τέτοιες ποσότητες που να αξίζει κανείς να μπει στον κόπο να κάνει αυτήν τη συζήτηση».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατέληξε στην ομιλία του λέγοντας ότι η χώρα μας έχει πιέσει την Ευρώπη για την έγκριση του Sputnik V, λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Το εμβόλιο μπορεί να δουλεύει, δεν έχω καμία αμφιβολία και κατά πάσα πιθανότητα είναι ένα καλό εμβόλιο, πλην όμως οι Ρώσοι δεν έχουν στείλει στοιχεία στον ΕΜΑ για να εγκριθεί. Εμείς έχουμε πιέσει την Ευρώπη να εγκρίνει το Sputnik V και η Ευρώπη να αγοράσει εάν υπάρχει -που έχω σοβαρή αμφιβολία ότι υπάρχει παραγωγική δυνατότητα από τη Ρωσία- και το ρωσικό εμβόλιο και να το μοιράσει και αυτό όπως μοιράζει και τα υπόλοιπα εμβόλια, πλην όμως οι Ρώσοι δεν έχουν στείλει στοιχεία στον ΕΜΑ και δεν φαντάζομαι να θέλετε να πάμε να κάνουμε ένα εμβόλιο το οποίο δεν έχει εγκριθεί από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων».

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.