ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
29 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Sputnik: Ενισχύεται η αμερικανική παρουσία στην Μεσόγειο μετά το θρίλερ στην κυπριακή ΑΟΖ

1 min read

«Ενισχύεται η παρουσία του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού στη Μεσόγειο, λίγες ημέρες μετά την ένταση στην κυπριακή ΑΟΖ, ενώ την ίδια στιγμή φτάνουν και σκάφη της ExxonMobil», αναφέρεται σε δημοσίευμα του ρωσικού πρακτορείου ειδήσεων Sputnik.
Στη Μεσόγειο εμφανίστηκαν την ίδια μέρα πλοία του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού και του σώματος των πεζοναυτών, καθώς και ερευνητικά σκάφη της ExxonMobil. Όπως τονίζεται, η άφιξη των πλοίων πραγματοποιείται μερικές μόνο ημέρες μετά την αντιπαράθεση τουρκικών σκαφών και της ιταλικής ΕΝΙ στην ΑΟΖ.

Όπως αναφέρει το Sputnik, οι ΗΠΑ ενισχύουν την παρουσία τους στην περιοχή, καθώς η Τουρκία εμφανίζεται έτοιμη να κάνει χρήση ή έστω να απειλήσει ότι θα κάνει χρήση βίας για να προασπίσει τα συμφέροντά της στη «βόρεια Κύπρο» – όπως αναφέρονται τα κατεχόμενα.

Το αεροπλανοφόρο περιλαμβάνει αντιπλοϊκά και αντιπυραυλικά συστήματα, ελικόπτερα Cobra, μεταγωγικά και άλλα αεροσκάφη.

Το Iwo Jima και τα συνοδευτικά πολεμικά πλοία αμφίβιου πολέμου προστίθενται στα πέντε μόνιμα πλοία που είναι σταθμευμένα στη Μεσόγειο, αναφέρει το δημοσίευμα.

Σύμφωνα με το Sputnik, σχεδόν δύο εβδομάδες μετά έφτασαν στην Μεσόγειο και τα ερευνητικά πλοία της ExxonMobil, τα οποία έχουν ως προορισμό την κυπριακή ΑΟΖ.

Τα τουρκικά ΜΜΕ αναφερόμενα στην απόφαση των ΗΠΑ να στείλει πολεμικά πλοία να συνοδεύσουν το γεωτρύπανο της ExxonMobil, τον΄ζιουν ότι η Ουάσινγκτον θέλει να στείλει μήνυμα στην Άγκυρα: ότι «αναγνωρίζει την μονομερή ανακήρυξη ΑΟΖ από Ε/Κ και τα κυριαρχικά τους δικαιώματα σε αυτή την περιοχή και στηρίζει την δραστηριότητα της Exxon Mobil μαζί με την με το κονσόρτιουμ Πετρελαίου του Κατάρ».

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.