ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
19 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Σπουδαία νίκη για τον Putin η πτώση του Azovstal – Ανοίγουν ξανά την πρεσβεία τους στο Kίεβο οι ΗΠΑ

1 min read

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, μέχρι στιγμής έχουν απομακρυνθεί από τον χώρο του εργοστασίου 959 Ουκρανοί στρατιωτικοί

Τους 700 φτάνουν οι Ουκρανοί μαχητές που παραδόθηκαν στη Μαριούπολη, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Ρωσική Ομοσπονδία.


Από την άλλη, οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής έγιναν η τελευταία χώρα της Δύσης που άνοιξε ξανά την πρεσβεία της στο Κίεβο έπειτα από διάστημα τριών μηνών.
Πιο συγκεκριμένα, μπορεί να μην πρόλαβε να περάσει μία ημέρα αφότου η Ουκρανία ανακοίνωσε ότι διέταξε τη φρουρά της στη Μαριούπολη να παραδοθεί, αλλά το τελικό αποτέλεσμα της πιο αιματηρής μάχης της Ευρώπης εδώ και δεκαετίες παραμένει θολό.

Ουκρανοί αξιωματούχοι αρνήθηκαν να σχολιάσουν δημόσια την τύχη των μαχητών στο εργοστάσιο χαλυβουργίας Azovstal.
«Το κράτος καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να διασώσει το στρατιωτικό προσωπικό», δήλωσε Ουκρανός αξιωματούχος, προσθέτοντας:
«Οποιαδήποτε πληροφορία προς το κοινό θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο αυτή τη διαδικασία».
Η Ρωσία είπε ακόμη ότι 694 ακόμη μαχητές παραδόθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των ανθρώπων που κατέθεσαν τα όπλα σε 959.
Ο ηγέτης των φιλορώσων αυτονομιστών που ελέγχουν την περιοχή, Denis Pushilin, σύμφωνα με το τοπικό πρακτορείο ειδήσεων DNA, είπε ότι οι επικεφαλής εξακολουθούν να βρίσκονται στο εργοστάσιο.
Ουκρανοί αξιωματούχοι είχαν επιβεβαιώσει την παράδοση περισσότερων από 250 μαχητών την Τρίτη, αλλά δεν είπαν πόσοι άλλοι βρίσκονταν μέσα.
Ο δήμαρχος της Μαριούπολης Vadym Boichenko είπε ότι ο πρόεδρος Volodymyr Zelenskiy, ο Ερυθρός Σταυρός και τα Ηνωμένα Έθνη συμμετείχαν στις συνομιλίες, αλλά δεν έδωσε λεπτομέρειες.
Η δε Ρωσία έχει επικεντρωθεί στα νοτιοανατολικά, οπότε οι δυτικοί επιστρέφουν στο Κίεβο.
«Ο ουκρανικός λαός… υπερασπίστηκε την πατρίδα του, και η Αστερόεσσα επέστρεψε», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Antony Blinken.
Από την άλλη, η λευκή σημαία στο Azovstal επιτρέπει στον πρόεδρο Putin να πανηγυρίσει μια σπουδαία νίκη, που σηματοδοτεί το επικείμενο τέλος μιας σχεδόν τρίμηνης πολιορκίας της πόλης-λιμάνι με περισσότερους από 400.000 ανθρώπους.

51_1.jpg

Ουκρανοί αξιωματούχοι μίλησαν για ανταλλαγή κρατουμένων, αλλά η Μόσχα λέει ότι δεν υπήρξε τέτοια συμφωνία.
Η Ρωσία λέει ότι περισσότεροι από 50 τραυματίες μαχητές έχουν μεταφερθεί για περίθαλψη σε νοσοκομείο και άλλοι έχουν μεταφερθεί σε φυλακή.
Μάλιστα, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δημοσίευσε βίντεο με, όπως είπε, Ουκρανούς μαχητές να λαμβάνουν νοσοκομειακή φροντίδα.
Το Κρεμλίνο λέει ότι ο Putin έχει εγγυηθεί προσωπικά την ασφάλεια όσων παραδίδονται.
Άλλοι Ρώσοι πολιτικοί έχουν ζητήσει να κρατηθούν αιχμάλωτοι και να εκτελεστούν.

52_1.jpg

Xάρκοβο

Στο μέτωπο της μάχης, τις τελευταίες εβδομάδες, οι ρωσικές δυνάμεις έχουν εγκαταλείψει την περιοχή γύρω από τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ουκρανίας, Χάρκοβο.
«Έχουμε κάποια επιτυχία σε αυτές τις κατευθύνσεις», δήλωσε στο MSNBC ο Επιτελάρχης του Zelenskiy Andriy Yermak.
Παρ’ όλα αυτά, η Μόσχα συνέχισε να πιέζει.
Παράλληλα, ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες δήλωσε σήμερα ότι έχει “εντατικές επαφές” με τη Ρωσία, την Ουκρανία, την Τουρκία, τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρωπαϊκή Ένωση για να προσπαθήσει να αποκαταστήσει τις ουκρανικές αποστολές σιτηρών και να αναζωογονήσει τις ρωσικές εξαγωγές λιπασμάτων.
“Είμαι αισιόδοξος, αλλά υπάρχει ακόμη δρόμος”, είπε κατά τη διάρκεια συνάντησης για την επισιτιστική ασφάλεια στα Ηνωμένα Έθνη που διοργάνωσε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν.
“Οι περίπλοκες συνέπειες στην ασφάλεια, την οικονομία και τα δημοσιονομικά απαιτούν καλή θέληση από όλες τις πλευρές”, τόνισε.

www.bankingnews.gr

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.