Δε. Μαρ 30th, 2020

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Spiegel για τη Συμφωνία των Πρεσπών: «O Tσίπρας έχει στιγματιστεί πολιτικά από τις ΗΠΑ και τη Γερμανία»

1 min read

«Διαμάχη για το όνομα Βόρεια Μακεδονία», είναι ο τίτλος του επίμαχου άρθρου

«O Tσίπρας έχει στιγματιστεί πολιτικά από τις ΗΠΑ και τη Γερμανία», σχολιάζει ο αρθρογράφος του γερμανικού περιοδικού «Spiegel» αναφερόμενος στη σημερινή ψηφοφορία στη Βουλή για την κύρωση τηςΣυμφωνίας των Πρεσπών.

«Διαμάχη για το όνομα Βόρεια Μακεδονία», είναι ο τίτλος του επίμαχου άρθρου…

«Σήμερα το ελληνικό κοινοβούλιο ψηφίζει για τη Συμφωνία των Πρεσπών, επισημαίνει το γερμανικό περιοδικό φρεσκάροντας τη μνήμη των αναγνωστών του με τις ταραχές στο Σύνταγμα: «Πριν από αυτό (την ψηφοφορία), σημειώθηκαν οδομαχίες στους δρόμους των Αθηνών στη διάρκεια ογκώδους διαδήλωσης στους δρόμους των Αθηνών με τους Έλληνες να βροντοφωνάζουν «όχι» στη Συμφωνία των Πρεσπών».

Ο αρθρογράφος του γερμανικού περιοδικού Γιώργος Χρηστίδης εξηγεί τι προηγήθηκε της συμφωνίας αναρτώντας πλάνα από την μεγάλη διαδήλωση στο Σύνταγμα και τους πολίτες να κραδαίνουν τη γαλανόλευκη λέγοντας ότι «η Μακεδονία είναι μία και δεύτερη δεν μπορεί να υπάρξει».

Αναφερόμενος στις σχέσεις του Αλέξη Τσίπρα με τους ξένους ηγέτες, ο αρθρογράφος του περιοδικού υποστηρίζει ότι η Έλληνας πολιτικός έχει στιγματιστεί από τον Αμερικανό πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ και τη Γερμανίδα Καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ.

«Για το εξωτερικό, αυτό σημαίνει ότι για τη Δύση η συμφωνία αυτή είναι αρκετά σημαντική γιατί φέρνει τα δυτικά Βαλκάνια πιο κοντά στην ΕΕ», προσθέτει.

Στο επίμαχο βίντεο απεικονίζονται πλάνα από την πρόσφατη επίσκεψη της Μέρκελ στη χώρα μας με τον Αλέξη Τσίπρα στο πλευρό της.

«Οι εκλογές, όπως υποστηρίζει ο δημοσιογράφος του «Spiegel» αναμένεται να γίνουν από το Μάιο έως τον Οκτώβριο». «Το κλίμα δεν είναι καλό για εκλογές», τονίζει ο αρθρογράφος επισημαίνοντας ότι την περίοδο αυτή η χώρα μας προσπαθεί να ορθοποδήσει μετά το τέλος των μνημονίων.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newskamatero by Newskamatero.