ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
29 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Σπέτσες: Βούλιαξε η Αρμάτα πριν της βάλουν φωτιά!

1 min read

Η εικόνα του βυθισμένου πλοιαρίου προκάλεσε το εκνευριστικό γέλιο ορισμένων θεατών αλλά και τον πανικό των διοργανωτών

Με “ναυάγιο” απειλείται η φετινή εκδήλωση Αρμάτα στις Σπέτσες, αφού το μικρό πλοιάριο που αναπαριστά την τουρκική ναυαρχίδα, βούλιαξε πριν προλάβουν οι διοργανωτές να το πυρπολήσουν! Κάποιος λάθος υπολογισμός, πιθανότατα στο κέντρο βάρους, είχε ως αποτέλεσμα η Αρμάτα, που ήταν φορτωμένη με βεγγαλικά, να γείρει από τη μία πλευρά και να βουλιάξει.

Η εικόνα του βυθισμένου πλοιαρίου προκάλεσε το εκνευριστικό γέλιο ορισμένων θεατών αλλά και τον πανικό των διοργανωτών, αφού η φετινή γιορτή της Αρμάτας που φτάνει στο αποκορύφωμά της απόψε το βράδυ, κινδυνεύει να τιναχθεί στον αέρα. Χιλιάδες επισκέπτες κατακλύζουν το νησί κάθε χρόνο αυτές τις ημέρες για να παρακολουθήσουν την αναπαράσταση του ιστορικού, πολιτιστικού αλλά και θρησκευτικού γεγονότος.

Η ναυμαχία των Σπετσών έγινε το Σεπτέμβριο του 1822. Οι κάτοικοι των Σπετσών απέδωσαν τη νίκη τους επί των πολυάριθμων και καλύτερα εξοπλισμένων Τούρκων στη βοήθεια της Παναγίας και έτσι ονόμασαν τον μικρό ναό που βρίσκεται στο λιμάνι Παναγία η Αρμάτα και γιορτάζει στις 8 Σεπτεμβρίου. Οι εορταστικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται στις αρχές Σεπτεμβρίου και διαρκούν μια εβδομάδα με αποκορύφωμα την αναπαράσταση της πυρπόλησης ομοιώματος της τουρκικής ναυαρχίδας με την ταυτόχρονη εξιστόρηση των ιστορικών γεγονότων, μέσα σε μία πανδαισία πυροτεχνημάτων και βεγγαλικών.

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.